Egy osztrák nyomdaipari vállalat, amelynek története az 1800-as évek elejére vezethető vissza, elindította kriptopénznemet tároló eszközét.

Az új hardverpénztárca a YOUNIQX Identity, a bécsi székhelyű osztrák Állami Nyomda (Oesterreichische Staatsdruckerei vagy OeSD) leányvállalatától származik.

Ez egy olyan biztonsági nyomdai cég, amely mára az ország high-tech útlevélkészítője és egyéb identitás-kezelési megoldások szolgáltatója lett.

Megjegyzendő egyébként, hogy a magyar személyi igazolványokat, illetve más azonosító-okmányokat kiállító vállalat, az ANY Biztonsági Nyomda szintén az OeSD valamikori leányvállalata jogutódjának minősül.

A Chainlocknak nevezett eszköz célja a forró- vagy online tárcáknak a hackerekkel szembeni sebezhetőségének kiküszöbölése. Az OeSD hétfői bejelentése szerint ez ugyanis „komoly biztonsági kockázatot jelent”.

Az OeSD – állítása szerint – olyan szabadalmaztatott privátkulcskezeléssel rendelkezik, amely ellehetetleníti, hogy azokhoz bármilyen harmadik fél hozzáférhessen. Külön kiemelték, hogy ezen adat még a YOUNIQX- vagy OeSD-alkalmazottak számára sem látható.

Noha a pénztárca egy alkalmazáson keresztül kezelhető, biztonságban van a privát kulcsok jogosulatlan hozzáférése ellen az interneten, a WiFi-n és az NFC-n keresztül – állítja a cég. Ezenkívül a CryptoLockerhez hasonló kriptorabló rosszindulatú szerverek (walfare) sem fognak tudni hozzáférni a kulcsokhoz.

A Chainlock egy hitelkártya-méretű műanyag szalagrész formájában érkezik megrendelés után, amely a cég szerint ellenáll a víznek és a hőnek.

Míg az OeSD hagyományosan csúcstechnológiás papírnyomtató volt, a közelmúltban inkább high-tech személyazonossági és biztonsági szolgáltatásokat kínál, amelyek közül néhányat a YOUNIQX fejlesztett ki.

Az innovációs ágazat már elindította a MICK-et (My Identity Check), egy biztonságos videóazonosító szolgáltatást, valamint az MIA-t (My Identity App), egy egységes identitáskezelő platformot.

A Coinfinity elárulta, hogy a Chainlock-tárcák csalás elleni funkciói hasonlóak az útlevelek vagy a fiat pénzek újabb formáinál találhatókhoz. Mindkét oldalukon mikronyomattal, hologrammal, folytonos színátmenettel, tapintható textúrával, valamint UV- és infravörös fényen látható mintákkal.

Olvastad már? Hogyan adjunk el bitcoint a MrCoin.eu segítségével

A Chainlock-tárca jelenleg bitcoin vagy ether tárolására alkalmas, ára pedig 59,99 euró.

Forrás: coindesk.com

Kiemelt kép: cardwallet.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂