Hamarosan megnyílik az első atommeghajtású bitcoin-bánya az USA-ban

-

A Talen Energy egyik leányvállalata, a Cumulus Data a zéró szénkibocsátású adatközpontok szakértője, nemrégiben arról számoltak be, hogy már előrehaladott állapotban vannak az első, atomenergia felhasználásával működő bitcoin bányászfarm megépítésében.

A tiszta és olcsó energiaforrások között az atomenergia a leghatékonyabb, és ahogyan a bitcoin népszerűsége, elterjedése növekszik, úgy az ilyen kezdeményezésekből is egyre többet láthatunk majd.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új bányászfarm Pennsylvania államban működik, Susquehanna mellett. A nagyjából 600 hektáron elterülő létesítmény az első ilyen az Egyesült Államokban.

A tervek alapján még az idei első negyedévben üzembe lehet helyezni, és megkezdheti a felhőszolgáltatások nyújtását, valamint a bitcoin-bányászatot.

A 48 megawattosra tervezett központ első építményeit már felhúzták, és kiépítették a közvetlen kapcsolatot a helyi, 2,5 gigawattos teljesítményű atomerőműhöz.

Az atomenergia segítségével tiszta, szénkibocsátás-mentes energiával lehet ellátni a növekvő kriptoipart.

A kriptobányászat elektromosság-igénye nagyjából 78 TWh évente, a legtisztább energiaforrás pedig a nukleáris energia.

Ha az erőművek a nem használt kapacitásaikat a bányászathoz tudják irányítani, akkor a szektor szénlábnyoma csökken, és egy régi környezetvédelmi álom tud megvalósulni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Felhasználókra várva

Alex Hernandez, a Cumulus Data ügyvezetője megosztotta, hogy már megkezdték az első partnerek regisztrálását, és további ügyfelek számára is tudnak helyet biztosítani az adatközpontban.

„A céljainkat az energiakérdés megoldásával akarjuk elérni. Az ügyfeleink részéről nagymértékű az igény, hogy tiszta, zéró károsanyag-kibocsátású energiával tudjunk működni, olcsón és megbízhatóan. A mi adatközpontunk pedig ilyen.”

A Talen Energy 2021-ben a Terawulf vállalattal is együttműködésbe kezdett, hogy egy teljes bányászfarmot kiépítsenek a számukra.

A Terawulf beszámolói alapján az építkezés jól halad, és az 50 megawattosra tervezett farm még az idei első félévben üzemelni kezdhet.

Első ránézésre szokatlan ötletnek tűnhet atomenergiát használni a bitcoin-bányászathoz, de a kriptoiparban egyre fontosabbnak tartják, hogy tiszta és olcsó árammal tudjanak működni a vállalkozások, és különösen igaz ez a jelenlegi, emelkedő energiaárakkal járó gazdasági környezetben.

A legtisztább és legolcsóbb áram pedig atomenergiából származik, így valójában tökéletes párosításról beszélhetünk.

Ha érdekelnek a befektetések, akkor látogass el Ádám YouTube csatornájára, ahol kripto tartalmakkal is találkozhatsz.

Az atomerőművek új bevételi forráshoz juthatnak a bányászfarmoktól, akiknek a fölös kapacitásaikat értékesítik.

A bányászok pedig tisztábban tudnak dolgozni, kisebb szén-lábnyommal, és ez számos befektető, főleg az intézményi szinten lévők nézőpontja alapján egy kiemelten fontos tényező.

Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 01.24.

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: world-nuclear-news

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Újabb adag bitcoint akar vásárolni a MicroStrategy

Az előző negyedévben a MicroStrategy 34 millió dollár értékben adott el bitcoint, hogy a veszteségeket le tudják írni az adójukból. A 2022-es év papíron nagy...

Bemutatkozik a CoinCharlie, a magyar kriptovaluta-váltó

CoinCharlie egy fiat-kripto váltó, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsák át a hagyományos pénzüket kriptopénzekre vagy fordítva. A CoinCharlie célja, hogy egyszerű, biztonságos...

Bitcoin technikai elemzés 02.04.

Prémium Bitcoin A Bitcoin árfolyama jelenleg 23 300 dollár körül mozog, 24 órás kereskedési volumene 25 milliárd dollár. A CoinMarketCap listáján, a piaci kapitalizációja pedig meghaladja a 449...

Miért emelkedik a bitcoin?

Robert Kiyosaki, a népszerű pénzügyi író nemrégiben részletesebben is megosztotta a gondolatait arról, hogy miért emelkedik a bitcoin, vagy éppen az arany és az ezüst,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!