Hamarosan megnyílik az első atommeghajtású bitcoin-bánya az USA-ban

-

A Talen Energy egyik leányvállalata, a Cumulus Data a zéró szénkibocsátású adatközpontok szakértője, nemrégiben arról számoltak be, hogy már előrehaladott állapotban vannak az első, atomenergia felhasználásával működő bitcoin bányászfarm megépítésében.

A tiszta és olcsó energiaforrások között az atomenergia a leghatékonyabb, és ahogyan a bitcoin népszerűsége, elterjedése növekszik, úgy az ilyen kezdeményezésekből is egyre többet láthatunk majd.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az új bányászfarm Pennsylvania államban működik, Susquehanna mellett. A nagyjából 600 hektáron elterülő létesítmény az első ilyen az Egyesült Államokban.

A tervek alapján még az idei első negyedévben üzembe lehet helyezni, és megkezdheti a felhőszolgáltatások nyújtását, valamint a bitcoin-bányászatot.

A 48 megawattosra tervezett központ első építményeit már felhúzták, és kiépítették a közvetlen kapcsolatot a helyi, 2,5 gigawattos teljesítményű atomerőműhöz.

Az atomenergia segítségével tiszta, szénkibocsátás-mentes energiával lehet ellátni a növekvő kriptoipart.

A kriptobányászat elektromosság-igénye nagyjából 78 TWh évente, a legtisztább energiaforrás pedig a nukleáris energia.

Ha az erőművek a nem használt kapacitásaikat a bányászathoz tudják irányítani, akkor a szektor szénlábnyoma csökken, és egy régi környezetvédelmi álom tud megvalósulni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Felhasználókra várva

Alex Hernandez, a Cumulus Data ügyvezetője megosztotta, hogy már megkezdték az első partnerek regisztrálását, és további ügyfelek számára is tudnak helyet biztosítani az adatközpontban.

„A céljainkat az energiakérdés megoldásával akarjuk elérni. Az ügyfeleink részéről nagymértékű az igény, hogy tiszta, zéró károsanyag-kibocsátású energiával tudjunk működni, olcsón és megbízhatóan. A mi adatközpontunk pedig ilyen.”

A Talen Energy 2021-ben a Terawulf vállalattal is együttműködésbe kezdett, hogy egy teljes bányászfarmot kiépítsenek a számukra.

A Terawulf beszámolói alapján az építkezés jól halad, és az 50 megawattosra tervezett farm még az idei első félévben üzemelni kezdhet.

Első ránézésre szokatlan ötletnek tűnhet atomenergiát használni a bitcoin-bányászathoz, de a kriptoiparban egyre fontosabbnak tartják, hogy tiszta és olcsó árammal tudjanak működni a vállalkozások, és különösen igaz ez a jelenlegi, emelkedő energiaárakkal járó gazdasági környezetben.

A legtisztább és legolcsóbb áram pedig atomenergiából származik, így valójában tökéletes párosításról beszélhetünk.

Az atomerőművek új bevételi forráshoz juthatnak a bányászfarmoktól, akiknek a fölös kapacitásaikat értékesítik.

A bányászok pedig tisztábban tudnak dolgozni, kisebb szén-lábnyommal, és ez számos befektető, főleg az intézményi szinten lévők nézőpontja alapján egy kiemelten fontos tényező.

Olvastad már? Bitcoin technikai elemzés 01.24.

Forrás: bitcoinist.com

Kiemelt kép: world-nuclear-news

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb kriptók, amelyeket most kell megvenni, mert 2024-ben 500 %-os megtérülést hozhatnak

Vendégbejegyzés A jelenlegi kriptopiac a folyamatos növekedés és a rugalmasság jeleit mutatja. A piac továbbra is pozitív pályán mozog, a jelentős kriptovaluták, mint a Bitcoin és az...

Miért érzik a fájdalmat a Bitcoin medvék?

A Bitcoin árfolyamának emelkedésével a medvék is érezték a feszültséget A bálnák is elkezdtek érdeklődni a BTC iránt. A Bitcoin (BTC) iránt az elmúlt hetekben...

Miért kell az ATOM-nak 10 dolláros támogatási szintre lépnie?

A Cosmos (ATOM) egy hetes csökkenés után az elmúlt 24 órában felfelé vette az irányt. Ha azonban a token lenyűgöző teljesítményt kell mutatnia, akkor egy kritikus...

Ismét nagy bukás előtt állhat a SEC, kevés az esélyük a Kraken tőzsde ellen

A tőzsdefelügyelet nemrégiben perelte be ismét a Krakent, amiért kriptopénzeket árusít, de egyes nézetek alapján ez az újrahasznosított per eleve bukásra van ítélve. A jogi...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!