A bitcoin nemrég bekövetkezett árcsökkenése nem a 3 milliárd dolláros kínai Ponzi miatt következett be – legalábbis ezt állítják a TokenAnalyst kriptoelemző cég kutatói.

Kriptoelemzők: nem a PlusToken az oka

A Bloomberg beszámolója szerint Sid Shekhar, a londoni TokenAnalyst kriptoelemző cég társalapítója azt mondta, hogy a PlusToken kezelőinek bitcoindömpingje nem okozhatta a legutóbbi árfolyamesést.

A cég nevezetesen nem talált bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy a PlusToken jelentős mennyiségű bitcoint mozgatott volna bármelyik ismert tőzsdecímre.

Shekhar elmondta:

„Nem úgy néz ki, mintha a címek a tőzsdékhez tartoznának. […] Rajta tartjuk a szemünket, hogy megtudjuk, mikor mozgatják a százmilliókat a tőzsdékre.”

Vitatott állítások

A mostani hír vitatja a korábban általunk is közzétett állításokat. Ebben Dovey Wan, a Primitive Venture blokkláncalapú befektetési társaság alapító partnere a PlusTokent gyanúsítja a mostani események kiváltójaként.

A TokenAnalyst azonban elemezte a PlusToken tranzakcióit a Bitcoin blokkláncán, amelyből kiderült, hogy több ezer bitcoint küldtek online mixer szolgáltatásokba, hogy eltüntessék az érmék eredetét.

A csalók nagy része egyébként ugyanilyen mixereken szűrte át vagyonát – adta hozzá Shekhar.

Forrás: cointelegraph.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂