Figyelem: Az OpenSea API kulcsok kiszivárogtak

-

Az OpenSea, a non-fungible tokenek (NFT-k) csúcskategóriás piactere lett a másik áldozata egy ismeretlen „egy harmadik fél” által elkövetett API-kiszivárgásnak.

Egy sor üzenetet küldött az API-felhasználóknak, hogy megakadályozza, hogy hackerek visszaéljenek a fiókjukkal.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az OpenSea ügyfeleinek új API-kulcsokat kell igényelniük, mivel harmadik fél által elkövetett támadás érte az ügyfeleket

Ma, 2023. szeptember 23-án számos X felhasználó osztotta meg az OpenSea, egy multi-blokkláncos NFT piactér üzeneteit, amelyeket állítólag az OpenSea-tól kaptak.

Az üzenet szerint az OpenSea egyik harmadik fél partnere „biztonsági incidenst” tapasztalt, amely az alkalmazásprogramozási interfész (API) kulcsok kiszivárgását eredményezheti.

A támadás miatt valószínűleg az OpenSea ügyfeleire vonatkozó információk szivárogtak ki a támadók számára.

Emellett a rosszindulatú támadók visszaélhetnek az API-kulcsokkal, hogy kihasználják az OpenSea-felhasználók által fizetett kérelmeket.

Ezért a piactér arra kéri minden ügyfelét, hogy ne használják tovább a tényleges API-kulcsaikat. Az újonnan generált kulcsok ugyanazokkal a jogokkal és árkorlátozásokkal rendelkeznek, mint a kiszivárgott kulcsok – áll az üzenetben.

Az API végpontokat a decentralizált alkalmazások és más harmadik féltől származó szolgáltatások használják a távoli platformmal vagy szerverrel való egyszerűsített, szabványosított interakcióra.

Az állítólagos OpenSea API-kiszivárgás így veszélyeztetheti a B2B partnereit. Az OpenSea ugyanakkor API-kulcsok forgatagának” nevezi az akciót, és nem számít arra, hogy az incidens feltétlenül érinti a platform partnereit.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az OpenSea továbbra is hallgat az állítólagos szivárgásról

A kiadás idejéig sem az OpenSea X-en lévő fő fiókja, sem az API-központú oldala nem foglalkozott a közösség API-kulcsokkal kapcsolatos aggályaival.

Azt is meg kell jegyezni, hogy néhány nappal ezelőtt a Nansen, a kripto egyik vezető elemző platformja is megosztotta ugyanezt az üzenetet arról, hogy az API-kulcsok egy harmadik fél által nyilvánosságra kerültek.

A Nansen vezérigazgatója, Alex Svanevik szintén kerülte a szolgáltató nevének megosztását, de elismerte, hogy egy befutott vállalatról van szó a Fortune 500-as listáról.

Svanevik hozzátette, hogy a Nansen-felhasználók 6,8%-ának volt érintett a fiókja.

Olvastad már? A Bitcoin ETF jóváhagyása elképesztő beáramlást indíthat el?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Mutatjuk, hogy miért lehetesz a WSM-mel a 2024-es bikafutam egyik legnagyobb nyertese

Vendégbejegyzés Nagy a nyüzsgés a Wall Street Memes ($WSM) háza táján. Az ökoszisztéma láthatóan továbbra is növekedik, és az új, kripto alapokkal rendelkező Wall Street Memes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!