Esés közeledhet az altcoinok piacán?

-

Az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin nemrégiben nagy adagot értékesített az ingyen kapott tokenekből, sok esetben hatalmas altcoin áresést idézve elő.

Buterin a jelentések szerint 50 millió MOPS, 10 milliárd CULT, és 500 billió SHIK tokent adott el, ez utóbbi 95,8%-t vesztett az árfolyamából ennek hatására.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Egyes elemzők úgy vélik, Buterin az adózás miatt adta el ezeket a tokeneket, mások szerint viszont a Goerli teszthálózattal lehet kapcsolatban a dolog.

A kriptoközösség mindenesetre negatívan fogadta az eladásokat, sokak szerint pedig etikátlan, hogy Buterin rengeteg projekttől kap ingyen tokeneket.

Az ETH árfolyama nem mozdult nagyot, az elmúlt 24 órában 1% körüli erősödést láthattunk csak.

A kereskedési volumen is közepesnek mondható, és sok elemző szerint a piac kivár, hogy a Fed elnöke, Jerome Powell milyen hírekkel szolgál az amerikai Kongresszus számára.

Az árfolyam emelkedése sokak szerint a közelgő Shanghai hard forknak köszönhető, az új verzió a várakozások alapján tovább növeli majd a skálázhatóságot, és csökkenti a gas-díjakat.

Emellett lehetővé teszi, hogy a staking során lekötött ethert visszakapják a tulajdonosai. Az új verzió érkezése áprilisban várható.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Buterin eladásai rossz fényt vetnek az altokra

Vitalik Buterin token-eladása ismét rávilágítottak, hogy az altok többsége egyszerű shitcoin csak, amelyeknek nincs értéke, és sem értékajánlattal, sem valódi felhasználási móddal sem rendelkeznek.

Ráadásul ezek a tokenek rendkívül volatilisek lehetnek, és ha valaki nagy mennyiséget ad el belőlük, hatalmas áresést idézhet elő.

Ráadásul a cégek ezeket a tokeneket sokszor olyan ismert felhasználóknak is elküldik, mint például Buterin, mégpedig promóciós célból, ingyen.

Ez a valódi felhasználási cél hiányával párosulva nagyon rizikós befektetéssé teszi az ilyen tokeneket.

Buterin eladásai ismét felszították a kritikák tüzét, rávilágítva, hogy az iparágban mennyire fontos, hogy ténylegesen működő projekteket támogassanak a befektetők, amelyek hosszú távú potenciállal is rendelkeznek.

Egy ideje már szélesebb körben is aggodalmakhoz vezet az értéktelen altok számának a növekedése, és a piacra gyakorolt hatásuk.

Számos token biztosíthat jó eredményeket, főleg a kísérletezés és az innováció területén, de a nagy többségük jelentős veszélyt jelent az ökoszisztéma stabilitására és az iparág hírnevére.

Ahogyan a kriptopiac egyre beérettebbé válik, kifejezetten fontossá válik, hogy elkülöníthetők legyenek a valódi projektek a spekulációtól, és a befektetők megfelelő mennyiségű időt ráfordítsanak a kutatásra és az információszerzésre, mielőtt üzleti döntést hoznak.

Ebből a szempontból Buterin eladásai jó tanulsággal szolgálhatnak mindenki számára, hogy mekkora kockázatokkal jár a shitcoinokba való befektetés.

Azt természetesen nem tudja senki, hogy Buterin pontosan miért is adta el az ajándékba kapott tokeneket, de a piaci hatás gyors és jelentős volt.

Ennél egyértelműbben nem is lehetne bemutatni, hogy mit jelent a volatilitás és az árfolyam-kockázat.

A kriptopiaci sikerességben rengeteg múlik azon, hogy meg lehet-e találni a hosszú távon is működőképes, valódi felhasználási móddal rendelkező projekteket.

A piac és az iparág fejlődésével párhuzamosan előtérbe kerül a minőség a mennyiséggel szemben, és az, hogy adott kriptopénz mekkora értéket tud nyújtani a befektetőknek.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!