Elítélte a bíróság a Bored Ape Yacht Club lemásolóit

-

A népszerű NFT-kollekció, a Bored Ape Yacht Club sok ember fantáziáját megmozgatta, és két alkotó, Ryder Ripps és Jeremy Cahen saját projektet indítottak RR-BAYC néven, 2022 májusában.

Ennek bírósági per lett az eredménye, mivel ezzel a lépéssel Ripps és Cahen megsértették a szerzői jogokat, és törvénytelenül másolták le a BAYC kollekciót.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Apárost 2023 áprilisában ítélték el először, és akkor 1,57 millió dolláros kártérítést kellett volna fizetniük a BAYC csapatának.

Ennek elméletileg az ügy lezárása lett volna a folytatása, Rips és Cahen viszont fellebbeztek a döntés ellen, a bíróság pedig másodjára is ellenük döntött.

A mostani ítélet során viszont már 9 millió dolláros költséget kell viselniük, amelyben benne van a kártérítés, a jogászok díja, és a szakértői vélemények díja.

A bíróság emellett azt is elrendelte, hogy a még a birtokukban lévő RR-BAYC tokeneket meg kell semmisíteniük.

„Minden RR-BAYC NFT token, amely még a vádlottak birtokában van, megsemmisítendő, vagy át kell adniuk azt a Yuga Labs, a BAYC kollekció mögött álló fejlesztőcég számára.”

Cahen a közösségi médiában jelentette be a követői számára, hogy ez ellen a döntés ellen is fellebbeznek a Legfelsőbb Bíróságon.

Ripps és Cahen emellett ellenpetíciót is benyújtott a Yuga Labs ellen, amelyben hitelrontással és hasonló szóbeli károkozással vádolták meg a fejlesztőcéget.

Az ügyben eljáró bíró ejtette a Yuga két vádpontját is, eszerint Ripps és Cahen nem kell, hogy feleljen közvetlenül a hamisításért, és a domain-foglalásért, viszont az ügyben ettől függetlenül meg kell fizetniük a több millió dolláros bírságot.

A büntetés mellett a párosnak meg kell válnia a még náluk lévő RR-BAYC tokenektől, valamint a bírósági döntés értelmében a projekthez tartozó közösségi média fiókoktól is, valamint az NFT kollekció mögött lévő okosszerződéstől.

„A vádlottaknak meg kell semmisítenie a még létező jogsértő anyagokat, ideértve az NFT-ket, cikkeket, dokumentumokat, programokat és promóciós anyagokat, valamint minden egyes, a birtokukban lévő anyagot, amely jogosulatlanul használja a BAYC védjegyét.”

A szerkesztőségünknek az a véleménye, hogy érdemes lehet jó távol maradni az efféle majmoktól, akkor valószínűleg nem lehet baj.


Olvastad már? A Genesis zöld utat kért a csődbíróságtól az 1,4 milliárd dolláros GBTC részvényeladásra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A blokkláncok macOS-e? 60%-kal növelte DEX-volumenét a Solana májusban

A decentralizált tőzsdék (DEX-ek) májusi növekedési volumenének több mint 60%-át a Solana blokkláncon regisztrálták a Pantera Capital kockázati tőkecég által összeállított adatok szerint. E növekedés mögött...

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!