Elég magabiztosak a Bitcoin hosszú távú tulajdonosai? Az adatok szerint…

-

A Bitcoin (BTC) bikás katalizátorai elriasztották a tapasztalt tulajdonosokat attól, hogy elengedjék a készleteiket, és vonzóvá tették a HODLingot.

A Glassnode adatainak elemzése szerint a Bitcoin long-term holder (LTH) kínálata 2023-ban több idősávban is történelmi csúcsra (ATH) feltöltődött.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg a legalább egy évig megtartott kínálat a forgalomban lévő coinok 70%-át tette ki, addig az elmúlt két évben nem mozgatott készletek 57%-ra nőttek.

Ez drámai fordulatot jelentett a 2021-es bikapiac elosztási szakaszához képest.

bitcoin

Forrás: Glassnode

A felhalmozás növekszik

A közelgő felezési esemény és a spot BTC ETF jóváhagyásával kapcsolatos optimizmus hozzájárulhatott a felhalmozási mentalitáshoz.

A tapasztalt kereskedők nagy valószínűséggel a 2024-es, nagy várakozással várt bikapiacra őrizték meg állományaikat.

A HODLing rendszer további megértéséhez megvizsgáltuk a Glassnode Hodler Net Position Change mutatóját.

Általában, amikor új coinokat halmoz fel az LTH, a mutató pozitív és zöld színnel jelenik meg.

Amint az világosan látszik, az LTH-k folyamatosan halmozódtak az FTX tavalyi összeomlása által kiváltott eladások óta.

Forrás: Glassnode

Ráadásul a tőzsdéken lévő Bitcoin mennyisége idén többéves mélypontra esett.

Valójában a cikk írásakor a Bitcoin tőzsdei tartaléka a teljes forgalomban lévő kínálat mindössze 12%-át tette ki.

Forrás: Glassnode

Az LTH-nak nyilvánvalóan nem volt kedve eladni. Ez a hajlandóság a short-term holder (STH) kínálat további csökkenését okozta.

Az LTH és az STH kínálatban markáns eltérés volt megfigyelhető, amint az a fentiekben látható.

Mindezek a mutatók egy erőteljes bikaciklusra utalnak 2024-ben. Ennek oka, hogy hasonló feltételek a korábbi bikaciklusok előfutáraként is fennálltak.

Számít ez a visszalépés?

A király érme október közepe óta 70%-kal erősödött, ami arra késztette az elemzőket, hogy a folyamatban lévő fázist korai bikapiacnak titulálják.

A piac azonban az elmúlt 24 órában élesen korrigált, mivel a gyenge kezek nyereséget könyveltek el.

Az információ megjelenésekor a BTC 42.221 dolláron cserélt gazdát, ami 3,6%-os csökkenést jelent a CoinMarketCap szerint.

A fent említett visszalépés miatt a Coinglass adatai szerint mindössze négy óra alatt 85 millió dollárnyi BTC long pozíciót likvidáltak.

bitcoin

Forrás: Coinglass

Olvastad már? Lekéstél a TAO rallijáról? Akkor következzen egy újabb nagyágyú

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!