Egyre terjed a stablecoinok használata Argentínában

-

Az argentin peso árfolyama rekord-alacsony szintre süllyedt, és a nemzeti valuta értékvesztése rengeteg lakost arra ösztönöz, hogy a kriptopénzek segítségével védje meg a pénze vásárlóerejét.

A helyi sajtóban megjelent hírek alapján számos argentin tőzsde számolt be nagy növekedésről a kereskedési volumenben, egyes esetekben akár 500%-os mértékben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A trend különösen felgyorsult a választások első körét megnyerő, libertariánus Javier Milei színre lépése után, aki elmondta, a tervei között szerepel, hogy az ország gazdaságát a dollárra állítsa át.

A stablecoinok, köztük a dollárhoz kötött tokenek sokkal szélesebb körben elérhetők a lakosok számára, mint a fizikai dollár, és sokkal több lehetőséget kínálnak a vásárlásra, kereskedelmi aktivitásra.

A piac több szereplője is megerősítette ezeket a híreket, az Ipgroup arról számolt be, hogy a legutóbbi leértékelés óta 300%-kal nőtt meg a forgalma.

A peso újabb leértékelése után a hivatalos árfolyam már eléri a 350 peso/dollárt.

Ugyanerről számolnak be a nagyobb piaci résztvevők, a peer2peer kereskedési lehetőséget kínáló Paxful és a Binance egyaránt.

Egyik platform sem osztott meg pontos számot, hogy mekkora mértékben nőtt meg a forgalmuk, de az iparági becslések alapján a növekedés elérheti az 500%-ot is akár.

Az USDT a nyerő

A megnövekedett igény azt eredményezte, hogy a kriptotőzsdék és a váltók nagy tételben vásárolják az USDT tokent, mégpedig magasabb áron, mint a hivatalos, államilag meghatározott árfolyam.

Több esetben a tokenek ára a mögöttes fedezetként szolgáló dollárnál is magasabb.

Az országban az USDT, a legnagyobb kapitalizációval rendelkező dollár alapú stablecoin a legnépszerűbb, ezt használják a legtöbben.

A piaci források elmondása alapján mind az utcai váltók, mind a peer2peer, azaz a közvetlenül a felhasználók között történő váltás során is ez a legelterjedtebb.

Az USDT ráadásul nem csak pénzként használatos, a lakosság ennek a segítségével védekezik a kormány pénzpolitikája ellen, amely miatt az argentin peso vásárlóereje folyamatosan csökken.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Emellett a vállalatok is használják, főleg azok, amelyek importtal foglalkoznak, és külföldi valutával kell fizetniük a partnereiknek.

„Nem egyszerű a külföldi valutához való hozzáférés, így rengeteg üzletet eleve USDT-vel számolnak el. Azért is fontos ez, mert a peso esetén bizonytalan a jövő, nem léteznek olyan árak, amelyhez viszonyítani lehetne. Fogalmunk sincs, hogy holnap mennyibe fognak kerülni a termeléshez szükséges eszközök.”

Olvastad már? A Ripple szerint nem indokolt a SEC fellebbezése az XRP ügyében

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!