Egyre nagyobb az intézményi érdeklődés a BTC iránt

-

A múlt héten nagyjából 20 millió dollárnyi nyilvános intézményi vásárlás történt, így az idei évben a nagybefektetők összesen 1,7 milliárd dollárt fordítottak BTC-re, ez derül ki a CoinShares adataiból.

Egyre erősödik a várakozás, hogy a szabályozó hatóságok már a közeljövőben zöld utat adhatnak egy spot piaci BTC ETF elindulásának, mivel a közvélekedés szerint ez jelentős áremelkedéshez vezethet.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A nagybefektetők éppen ezért egyre nagyobb mértékben lépnek be a piacra, amelynek köszönhetően viszont a digitális eszközök egyre megszokottabbá, elterjedtebbé válnak.

Az ETF ráadásul megoldást nyújt, hogy a hagyományos pénzügy területén aktív vállalkozások is BTC-tulajdonosokká válhassanak.

A BTC árfolyama október óta emelkedő trendben van, közel 60%-os erősödéssel. Azóta olyan fontos támasz-szinteket is ismét meghódított, amelyeket a tavaly májusban indult medvepiac óta nem láttunk.

A cikk írásnak pillanatában az árfolyam a 42 ezer dolláros régióban mozog, kisebb visszahúzódás után.

Az optimizmus nem csak azt jelenti, hogy a kereskedők bevásároltak, de a kétkedő hangokat is felerősítette, hiszen a múlt héten már az esésre váró pozíciók mértéke is megnőtt. 86 millió dollárral fogadtak egy korrekcióra a befektetők, akiknek végül igazuk lett.

A határidős piacokon is növekvő aktivitás tapasztalható, a CME tőzsdén az ügyletek volumene ét éves csúcsra ért, 5,28 milliárd dolláron, ez derül ki a Coinglass számaiból.

Az októberi emelkedés kezdete óta az aktivitás mértéke megduplázódott.

bitcoin
Forrás: Coinglass

A kriptopiacon a CME határidős kötéseinek a számát, és az ügyletek alakulását hagyományos az intézményi érdeklődés egyik megbízható indikátorának szokás tekinteni, amely megmutatja, hogy a tágabb értelemben vett pénzpiac hogyan vélekedik a BTC várható teljesítményéről.

Éhesek a bálnák

A kifejezetten nagy játékosok, a bálnák egyre csak növelik a BTC-készleteiket, mégpedig lenyűgöző mértékben.

A Santiment, egy blokklánc-elemzéssel foglalkozó platform beszámolója alapján a tárcák száma, amelyekben több, mint 1000 BTC található, a 2022-es év második fele óta folyamatosan növekszik.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Sokak szerint ez szintén arra szolgál bizonyítékul, hogy az intézményi nagybefektetők folyamatosan vásárolnak.

A kriptopiac összességében 11 hete folyamatos növekedést tapasztal, a tőke beáramlása meghaladja az eladások mértékét.

biutcoin
Forrás: Glassnode

Az ETF körüli várakozások pozitív hatásai pedig az Ethereumra, és a többi altcoinra is jó hatással vannak, a piac többi szereplője is erősödésnek örülhet.

Olvastad már? A Solana 18 hónapos csúcsa ezt jelenti a SOL árfolyam-előrejelzése számára

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kiterjedt FUD-dal néz szembe a Bitcoin a közösségi oldalakon

A Santiment Bitcoinra vonatkozó közösségi hangulatjelzője pirosan villog, mivel a vezető kriptovaluta árfolyama a 65.000 dolláros szint körül mozog. A Santiment kriptopénz-intelligencia platform adatai szerint a...

A piaci szakértő, aki 2023-ban sikerre vitte a Solana-t, öt altcoint azonosított 55x potenciáljával

Vendégbejegyzés A piaci szakértő, aki korábban a Solana 2023-ban sikerre vitte, most öt új altcoint emel ki, amelyek jelentős növekedési potenciállal rendelkeznek. A jelenlegi, 2024-es bikafutamban...

3 millió dollárt sikerült visszaszereznie a Krakennek a Certikkel folytatott fiaskója után

Nick Percoco, a Kraken biztonsági főnöke megerősítette, hogy a kriptotőzsde visszaszerezte a számlájáról nemrég ellopott pénzösszegeket, amit egy sebezhetőséget követően veszített el. Június 20-án Percoco az...

Maximalizáld a hozamod: fedezd fel a mesterséges intelligencia előnyét az RCO Finance-szel

Vendégbejegyzés A jelenlegi AI hype közepette egy úttörő AI kriptokereskedési platform, a RCO Finance kihasználta az AI és a gépi tanulás (ML) erejét, hogy forradalmasítsa a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!