Egy népszerű Youtuber lerántotta a leplet Satoshi Nakamotóról. Bár a cím elég hatásvadásznak tűnik – főleg, miután már több tucat ilyennel találhattad magad szembe az elmúlt 10 év során –, a Barely Sociable vlogger által feltöltött videó talán az eddigi legjobban összerakott, legjobban alátámasztott elméletrendszer Satoshi Nakamoto valódi nevét illetően.

Az ötödik részt ide kattintva olvashatod el.

Sorozatunk legutóbbi bejegyzésében elkezdtük a „bizonyítékok” felsorolását. Befejező cikkünkben eláruljuk, ki a legesélyesebb Satoshi-jelölt.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Mielőtt azonban valóban lelepleznénk, jó lenne, ha átrágnánk magunkat néhány dolgon.

A Bitcoinban kicsit is jártas személyek hajlandók úgy gondolni a kriptopénzre, mint egy közösség által vezetett projektre.

Valójában nagyon sok olyan befolyásoló tényező létezik, amelyek manipulatívan hatnak, és amely által a Bitcoin népe valójában nem több, mint egy birkanyáj.

Bár Satoshi Nakamoto egy ideje már nem jelentkezett, még sincs kizárva, hogy ne tegye meg bármikor még egyszer. Ha mégis így történne, tanulságként szolgáljon ez a cikk, hogy akár neki is lehetnek hátsó szándékai.

Elég csak arra gondolnunk, hogy a blokkméret növelésének felvetésekor a közösség nagy része támogatta az elgondolást, Satoshi Nakamoto megnyilvánulása után azonban a dolog valahogy abbamaradt.

És mondhatjuk azt, hogy a Bitcoin XT esetleg rendelkezhetett biztonsági résekkel, de kérdem én: hol volt akkor az a sok támogató fejlesztő?

Ha esetleg azt gondolnánk, hogy a Bitcoin képes ellenállni a cenzúrának, akkor megint tévedésben élünk. A tranzakciók és a blokkláncon végrehajtott műveletek ugyan visszavonhatatlanok, de a közösség nem a blokkláncon kommunikál egymással.

Elég csak egy pillantást vetni az r/Bitcoin csatorna statisztikáira, és rögtön szembeötlik, hogy a bejegyzések 13,8%-a került már eltávolításra.

Semmilyen módon nem bírálhatod a Bitcoint!

„Feledkezz meg minden egyéb projektről, amelyek már most megoldották a Bitcoin problémáit, mert ha nem teszed bele minden hitedet, Satoshi Nakamoto nem lesz képes megszabadítani téged a gonosz bankoktól!”

Egy kicsit úgy hangzik, mint egy „valutaszekta tízparancsolatának” első pontja, nem igaz?

Ez a helyzet pedig elég kiábrándító. Tessék fenntartásokkal viseltetni. Köszönjük a szíves figyelmeteket.

A. B. = Adam Back.

Olvastad már? 5 erős érv a Bitcoin pozitív kilátásai mellett

Kiemelt kép: Credit: BeatingBetting.co.u

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép estétek! 🙂