Dél-Koreában a CBDC innovációs kísérleti programmal az élen jár

-

Dél-Korea csatlakozott a központi banki digitális valuta (CBDC) kísérleti programokat indító országok egyre bővülő listájához.

Október 4-én a Bank of Korea (BOK), Dél-Korea központi bankja a Pénzügyi Szolgáltatások Bizottságával (FSC) és a Pénzügyi Felügyeleti Szolgálattal (FSS) közösen bejelentette a CBDC kísérleti projekt elindítását.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A projekt célja a „nagykereskedelmi CBDC-ken” alapuló jövőbeli monetáris rendszer megvalósíthatóságának felmérése.

Az átfogó kísérleti programban magánbankok és közintézmények vesznek majd részt.

A Nemzetközi Fizetések Bankja (BIS) szakértői technikai támogatást fog nyújtani a vállalkozás sikerének biztosítása érdekében.

A BOK kísérleti projektje a lakossági és a nagykereskedelmi CBDC-kre is kiterjed.

A Bank of Korea a jövő monetáris rendszereit vizsgálja a kis- és nagykereskedelmi CBDC-kkel

A bankok tokenizálják betéteiket, és azokat a BOK, az FSC és az FSS által felügyelt hálózaton belül fogják forgalomba hozni.

A folyamat egésze a nagykereskedelmi CBDC-kísérlet keretében zajlik majd.

A kísérleti projekt önmagában is jelentős lépés a CBDC-kutatásban. Nem garantálja azonban a későbbi megvalósítást.

Lee Myung-Soon, az FSS első kormányzóhelyettese hangsúlyozta a kísérleti projekt fontosságát a jövőbeli monetáris rendszer kialakításában.

Kijelentette,

„A BOK kitartóan folytatta a CBDC-vel kapcsolatos technológiai kutatást. Ez a teszt, a korábbi eredményekre építve, jelentős lépést jelent a jövőbeli monetáris rendszer prototípusának megalkotása felé”.”

Ez a lépés illeszkedik ahhoz a globális trendhez, amely a CBDC-ket mint a határokon átnyúló fizetések potenciális katalizátorait vizsgálja.

Denis Beau, a Banque de France első alelnöke szeptember 3-án hasonlóan vélekedett, és a CBDC-ket „a határokon átnyúló fizetések javításának katalizátoraként jellemezte, lehetővé téve egy új nemzetközi monetáris rendszer kiépítését”.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A dél-koreai CBDC kísérleti projekt a magánbankok és közintézmények részvételével, valamint a BIS támogatásával a CBDC megvalósításához szükséges technikai infrastruktúra átfogó értékelését teszi lehetővé.

Emellett ez a kezdeményezés része egy szélesebb körű globális mozgalomnak, amely a digitális valutákban rejlő lehetőségek feltárására irányul, hogy forradalmasítsa a pénzügyi tranzakciók lebonyolításának és a monetáris rendszerrel való interakciónak a módját.


Olvastad már? A Solana-rali folytatódik, de mi a helyzet a hálózattal?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!