A Danske Bankot nem igazán érdekli a kriptopiac, de állításuk szerint nem fogják megakadályozni ügyfeleiket a kriptoplatformok használatában.

Dánia legnagyobb bankja, a Danske Bank június 17-én fogalmazta meg a kriptovalutákkal kapcsolatos hivatalos álláspontját, melyben egy négypontos közleményt tett közzé, felhívva a figyelmet a digitális eszközök kereskedelmével kapcsolatos veszélyekre.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bank egyrészt óvatosságra intette a felhasználókat, továbbá kijelentette, hogy nem tervez kriptovaluta-szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek, másrészt viszont elmondta azt is, hogy nem akadályozzák meg a kriptoplatformokról érkező tranzakciókat.

„A kriptovaluta befektetésekből származó pénzt, ugyanúgy fogjuk kezelni, mint bármely más típusú befektetésekből származó pénzeszközt” – jelentette ki a bank.

A bank azt is elmondta, hogy nem találja problémásnak, hogy a kriptovaluta-kereskedési platformokon is használják a hitelkártyáit, feltételezve, hogy a pénzmosás elleni törvények be vannak tartva.

„Továbbá nem tiltjuk a Danske Bank által kibocsátott hitelkártyák használatát a kriptovaluták kereskedelme kapcsán. Az összes többi hitelkártya-tranzakcióhoz hasonlóan az ügyfeleknek is be kell tartaniuk az alkalmazandó pénzmosás elleni szabályokat és az alkalmazandó törvényeket.”

A bank elismerte, hogy a kriptovaluták „jelentős digitális innovációt jelentenek a pénzügyi szolgáltatások terén”, és elmondta, hogy számos ügyfele mutatott érdeklődést a technológia iránt.

A bank dicsérte a blokklánc-technológia lehetőségeit is, de végül négy okot fogalmazott meg a kriptovalutákkal kapcsolatos óvatos megközelítés alkalmazására.

A bank rámutatott az átláthatóság hiányára a pénzügyi bűncselekményekkel kapcsolatban.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

Megállapította továbbá a szabályozás és a fogyasztóvédelmi intézkedések hiányát, a kriptovaluta-árképzés ingatag jellegét és a „nagy mennyiségű számítási teljesítményt igénylő” technológia környezeti hatásait.

A Danske Bank közölte, hogy nem ajánlja a kripovalutákkal történő kereskedést, ugyanakkor hozzátette, hogy folyamatosan figyelemmel kíséri a kriptoteret, és ha kialakult a megfelelő szabályozás, újra felülvizsgálja álláspontját.

Olvastad már? Még Elon Musk sem tudja megmenteni Dogecoint az újabb összeomlásától

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!