Csökkent a bányászati nehézség

A legutóbbi igazítás során negatív irányba változott a bányászati nehézség, így az új blokkok létrehozása könnyebben megy, kevesebb erőforrást igényel.

Ennek köszönhetően a kisebb bányászok is nyereségesen tudnak működni. A hálózat idén májusban állított be új csúcsot, azóta viszont már három hónapos csökkenésben van.

Próbáld ki a CoinCharliet, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A bányászati nehézség, és annak időszakos igazítása a Bitcoin alapvető működési elvei közé tartozik. Ha a hálózaton kevesebb a bányász, akkor azok könnyebben tudnak dolgozni, egyszerűbbé válik a blokkjutalom megszerzése.

A visszahúzódás ellenére is az derül viszont ki az adatokból, hogy a Bitcoin továbbra is a legmegbízhatóbb, legbiztonságosabb hálózat. Ha figyelembe vesszük az összesített hashrátát is, akkor pedig láthatjuk, hogy az szintén hasonlóan alakul, mint a nehézség.

A csúcson a hashráta elérte a 231,4 EH/s értéket, annak ellenére, hogy a BTC ára éppen 25 dollár alatt tartózkodott, pénzügyi aggályokat felvetve. Kína tavalyi tiltása óta a hashráta nagyja az USA területére koncentrálódik, bár a jelentések szerint szeptember óta ismét vannak aktív kínai bányászok is.

Az USA felel a hashráta 37,84%-ért, amelyet Kína követ 21,11%-kal, és a dobogón még Kazahsztánt találjuk 13,22%-kal.

Nemrégiben lejtmenetbe fordultak a grafikus kártyák árai a piacon, jó lehetőséget biztosítva a kisebb bányászoknak a fejlesztésre. A nagyobb bányászok vélhetően leállítják a számukra kevésbé hatékony bányászati folyamatokat, a medvepiaci körülményeknek köszönhetően.

Eközben lassan csökken a Bitcoin energiafelhasználása körüli felhajtás. A Bitcoin Mining Council legutóbbi felmérése alapján a hálózat a működéshez szükséges energia közel 60%-át megújuló forrásból szerzi be.

A bitcoin-bányászathoz köthető jelenleg a világ 34,8 milliárd tonnás széndioxid-kibocsátásának a 0,09%-a, az energiafelhasználásnak pedig a 0,15%-át adja.

Olvastad már? Bennfentes kereskedéssel vádolják a Coinbase egyik vezetőjét

Forrás: cointelegraph.com

Kiemelt kép: Marco Verch Professional P

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Kapcsolódó hírek