Az Ethereum kereskedési volumene az elmúlt héten jelentősen visszaesett, így az elmúlt öt napban meredeken zuhantak a tranzakciós díjak is, miközben a valuta ára a héten, szerdán elért 4.465 dolláros történelmi csúcsához közelít.

A cikk írásakor az Ethereum 4626 dolláron áll. Az átlagos tranzakciós díj 37,19 dollár, ez 33,5%-os csökkenést jelent keddhez képest, amikor az Ethereum átlagos használati díja 56 dollár volt.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ráadásul a hálózat hashrátája továbbra is új magasságokba tart. A hashráta határozza meg a hálózat számítási teljesítményét.

Hétfőn az Ethereum hashráta elérte a 812,769 GH/s-ot. Szerdára ez a szám az Etherscan szerint új csúcsra, 821,207 GH/s-ra emelkedett.

Sok új adatot kell tehát megemészteni, de mit jelentenek ezek? Bár a hashráta nőtt, az alacsonyabb tranzakciós díjak csökkenő keresletet jelezhetnek, és bár az ether ára és számítási teljesítménye az egekbe szökhet, egy másik mérőszám jelentősen visszaesett az elmúlt négy napban: a kereskedési volumen.

Szerdán alig több mint 21 milliárd dollár értékű kereskedés történt az Ethereumon. Szombatra ez a szám ráadásul jelentősen visszaesett, 14 milliárdra.

Ez idő alatt 10 milliárd dollárt veszített a piaci kapitalizációjából is, amely jelenleg körülbelül 534 milliárd dolláron áll.

Az Ethereum-rajongók viszont továbbra is NFT-lázban égnek. Idén olyan márkák léptek a területre, mint a Marvel, a Visa és a Budweiser, az olyanok mellett, mint az NBA és a Sorare fantáziafoci-játék.

A chicagói árutőzsde kedden azt is bejelentette, hogy decemberben megkezdi az Ethereum mikro határidős származékos ügyletekkel való kereskedést, ami lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy sokkal kisebb ügyleteket kössenek, mint azt a jelenlegi Ethereum határidős szerződések lehetővé teszik.

Emellett egy jelentős frissítés is közeledik. Az Ethereum 2.0 lényegesen nagyobb sebességet, alacsonyabb gas díjakat és sokkal zöldebb szénlábnyomot ígér.

A múlt hónap végén az Ethereum frissítette a hálózatát.

Ez előkészíti az utat az „egyesülés” előtt, amikor az Ethereum lemond az energiaigényes proof-of-work konszenzusmechanizmusáról a proof-of-stake konszenzusmechanizmus zöldebb vonásaiért.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Tehát az ether iránti kereslet egy kicsit visszaeshetett, és a magasabb hashráta csökkenthette a hálózat terhelését. De a díjak állandóan emelkednek és csökkennek, és az Ethereumon még bőven van mit várni.

Olvastad már? A Bakkt nemsokára Ethereumot is kínál majd az ügyfeleinek

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.