Charles Hoskinson sem rajong a „narancs manó” iránt, de ettől még nem örül a Joe Bident támogató e-maileknek a különböző szolgáltatóktól.

„Az első gondolatom az volt, hogy biztos feltörték”, miután David Barrett, az Expensify vezérigazgatója egy emailben arra szólított fel embereket, hogy Joe Bidenre adják le szavazatukat:

Hoskinson később észrevette, hogy nem csak ő, hanem az IOHK cég minden alkalmazottja megkapta a levelet.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb Bitcoin ATM hálózata. 3 új helyszínen; Székesfehérváron, Tatabányán és a Csepel Plázában. Részletekért kattints ide!

Hoskinson emlékszik rá, hogy az Expensify az IOHK indulásakor kiadáskezelési szolgáltatásokat nyújtott, de nem tudta megmondani, hogy jelenleg is alkalmazzák-e a céget.

Hoskinson a YouTube-on elmondta:

 „Nem emlékszem rá, hogy üzleti életem során valaha bármelyik szolgáltató is arra kért volna ilyen közel a választásokhoz, hogy egy bizonyos jelöltet támogassak.”

Hozzátette, hogyha az IOHK továbbra is az Expensify ügyfele, akkor ez nagyon gyorsan meg fog változni.

Ez a mostani botrány sokakat emlékeztethet arra, hogy Brian Armstrong politikamentessé szeretné tenni a Coinbase tőzsdét, de vannak különbségek.

Hoskinson kihangsúlyozta, hogy az IOHK-n belül támogatja a pluralizmust és a véleményszabadságot. Elmondta, hogy ő sosem akart egyetlen ideológiát sem ráerőltetni alkalmazottjaira és ügyfeleire:

 „Ha nekem dolgozol akkor nem érdekel, hogy egy őrült Che Guevara pólós kommunista vagy egy hardcore libertariánus kriptoanarchista, vagy-e.”

Elmondása szerint egyedül az érdekli, hogyan tud valaki hozzájárulni a céghez. Elmondta,  már többször előfordult, hogy egy alkalmazott az engedélyét kérte, hogy nyilvánosan megossza politikai nézetét, és mindig engedélyezte, így ebben a tekintetben az IOHK „politikamentes”:

 „Mindig emlékeztetem az alkalmazottakat és az ügyfeleket, hogy ilyen tekintetben politikamentesek vagyunk. Támogatjuk a különböző észjárásokat és azt, hogy mindenki megossza saját véleményét.”

Hoskinson azt is elmondta, hogy néha ő is megosztotta politikai állásfoglalását, de ezt mindig személyes közösségi oldalán keresztül tette meg és soha nem mondta meg alkalmazottainak, hogy kire szavazzanak.

Érdekel a tőzsde? Szeretnél beletanulni a Bitcoin és kriptovaluta kereskedésbe? Akkor látogass el a Cryptofalka oldalára!

Emellett cége soha egyetlen politikai kampányt sem támogatott. Azt is hozzátette, hogy Barrett viselkedés akár a kampányfinanszírozási törvényeket is sértheti:

 „Remélem valaki felkeresi a Szövetségi Választási Bizottságot, mivel számomra úgy tűnik, hogy egy vezérigazgató kampánycélra használta üzleti e-maillistáját. Nem támogatom Trumpot. Többször is narancs manónak neveztem, de Biden-támogató sem vagyok.”

Barrett nem csupán elvakult érzelmei miatt kezdett „kampányolni.” Az előző este egy elhúzódó interjúban érvelt döntése mellet:

 „Szerintem nagyon könnyű a félreállás mellett érvelni. De úgy hiszem, ha valaki csak félreáll és nem tesz semmit azzal kiáll a status quo mellett.”

Lehet, hogy Hoskinson és Barrett nem ért egyet a témában, de úgy tűnik, hogy egyikőjük sem ért egyet Brian Armtstrong politikamentes álláspontjával.

Olvastad már? Három indikátor szerint is visszahúzódás várható a BTC árában

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂