A megjegyzései összhangban voltak Jerome Powell Fed-elnök véleményével, aki megemlítette, hogy az infláció a kínálati problémákkal együtt emelkedik.

Carl Icahn milliárdos befektető kedden arra figyelmeztetett, hogy a következő piaci válság már a láthatáron lehet, és a bitcoin lehet a legjobb fedezet az infláció ellen.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Mivel az Egyesült Államok kormánya továbbra is ösztönzi a gazdaságot, Icahn kijelentette, miszerint attól tart, hogy a dollár egyre inkább leértékelődik, és az áruk ára emelkedésbe kezd.

„Hosszú távon biztosan falnak fogunk ütközni. Tényleg úgy gondolom, hogy válság lesz, ahogyan haladunk, ahogyan pénzt nyomtatunk, ahogyan inflációba megyünk. Ha körülnézünk, mindenütt inflációt látunk, és nem tudom, hogyan lehet ezt hosszú távon kezelni” – mondta Icahn hétfőn a CNBC-nek.

Kommentárjai egybecsengtek Jerome Powell jegybankelnökkel, aki megemlítette, hogy a kínálati problémák mellett az infláció is növekszik:

„Ahogy a gazdaság újraindul és a kiadások újra élénkülnek, felfelé irányuló nyomást látunk az árakra, különösen a kínálati szűk keresztmetszetek miatt egyes ágazatokban” – mondta Powell előkészített megjegyzéseiben. „Ezek a hatások a vártnál nagyobbak és tartósabbak voltak, de csökkenni fognak, és ahogy ez megtörténik, az infláció várhatóan vissza fog esni a hosszabb távú 2%-os célunk felé”.

Icahn említette, hogy idén milliárdokat fektetett be kriptovalutákba, de még mindig nem vett fel pozíciót ezen a piacon – legalábbis nyilvánosan nem nyilatkozott erről.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ryan Adams, a Mythos Capital és a Bankless kriptobefektetési cég alapítója azon spekulált, hogy Icahnnak akár pozíciója is lehet.

A milliárdos továbbra is úgy véli, hogy a részvénypiaci befektetéseknek lehet alternatívája, és a kriptovalutákat érdemes lehet megvizsgálni:

„Sok okos ember dolgozik az Icahn & Companynál, és egyszerűen nem értjük a bitcoint. Nem azt mondom, hogy rossz vagy jó, csak azt, hogy nem értjük. Nem fogunk olyasmibe befektetni, amit nem értünk […] A zsűri még nem tudja, hogy a bitcoinnak van-e belső értéke, vagy értéktárolóként működik-e. Ha az infláció elszabadul, akkor gondolom, van értéke. Annyi változó van, hogy nagyon nehéz ebbe a dologba befektetni”.

A magyar INLOCK-nál több mint 8%-os kamatot is kaphatsz kriptomegtakarításaid után.

Olvastad már? Kész a halálkereszt: két hónapos mélyponton a cardano a bitcoinnal szemben

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.