Caitlin Long, az Avanti szabályozott kriptobank vezérigazgatója szerint igazságtalan az egész kriptoipart egy kalap alá venni.

Az Avanti Bank and Trust vezérigazgatója, Caitlin Long cáfolatot tett közzé a New York Times nemrég megjelent cikkére, amelyben azt állítják, hogy a kripto és a decentralizált pénzügyek olyan gyorsan felforgatják a banki ipart”, hogy a szabályozók nem tudnak lépést tartani.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A hagyományos pénzügyek megzavarása pontosan az, amire a kripto és a defi törekszik, de a szeptember 5-én megjelent Crypto’s Rapid Move Into Banking Elicits Alarm in Washington” című cikk Long szerint számos pontatlanságot és mulasztást tartalmaz.

A cikk elsődleges érve – a BlockFi defi-startup példáján keresztül – az volt, hogy a kriptoderivatívák és az erősen tőkeáttételes termékek rémálommá váltak a szabályozóhatóságok számára, amelyek igyekeznek felzárkózni.

Az NYT szerint a nagy vagyonnal folytatott spekuláció nagy veszteségeknek teszi kiszolgáltatottá a befektetőket.

Long azonban kijelentette, hogy a kérdés nem fekete-fehér, és azt sugallta, hogy a „kriptóellenes erők” folyamatosan megpróbálják az egész iparágat ugyanazzal az ecsettel lefesteni.

„A rossz szereplők megérdemlik, hogy nevén nevezzük őket, de a cikk figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy léteznek a szabályozásnak megfelelő cégek” – tette hozzá.

Long különösen azt sérelmezte, hogy a cikk nem említette, hogy már léteznek teljesen szabályozott kriptobankok, mint például az ő saját, wyomingi székhelyű Avantija, amely 2020 októberében indult.

Kijelentette, hogy Wyoming speciális banki chartája nem teszi lehetővé a „kriptopénzbetéteket”.

A szabályozott bankok nyújthatnak letétkezelési szolgáltatásokat a kriptók számára – magyarázta tovább –, de nem fogadhatnak el betéteket a fiat valután kívül másban.

„A cikk kihagyja ezt a kritikus pontot – ez egy tűzfal, amely megvédi a Fed fizetési rendszerét attól, hogy a $ [USD] dolláron kívül bármi másnak is kitett legyen”.

A cikk arra is rámutatott, hogy sok kriptoközvetítő bevezetett néhányat a hagyományos pénzügyek „rossz viselkedéséből”, mint például az extrém tőkeáttétel, anélkül, hogy tőkepuffert követelne meg.

Ezek jogos kritikák Long szerint, aki korábban már figyelmeztetett a tőkeáttételre, hozzátéve, hogy csak nagyon kevés kriptoközvetítő, például a brókerek vagy a bank és a blokklánc között eljáró harmadik fél hozza nyilvánosságra a tartalékaikra vonatkozó információkat.

Long kijelentette, hogy különösen a defi-platformok sokkal jobb munkát végeznek az átláthatóság terén, mint a kriptoközvetítők vagy a hagyományos bankok, ami továbbra is az egyik legjobb tulajdonsága.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A bankok naponta egyszer egyenlítik ki a könyvelésüket, míg a kriptók percek alatt elszámolnak, és emiatt az Avanti Bank vezérigazgatója levonta a következtetést:

„A kriptót kezelő szabályozott bankoknak kényszerzubbonyban kell lenniük. Ez az egyetlen biztonságos és megbízható módja a kripto és a hagyományos rendszerek integrálásának.”

A hevesen kriptoellenes Elizabeth Warren amerikai szenátor ezen a héten még mindig a hadiösvényen volt, amikor a teljes kriptopénzipart „új árnyékbanknak” bélyegezte, ahogy arról szeptember 7-én beszámoltunk.

Különös aggodalmát fejezte ki a stabilcoinok és a tartalékok átláthatóságának nyilvánvaló hiánya miatt.

Olvasatad már? Jót hozhat a szeptember a bitcoinnak

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!