Börtönbüntetést kapott egy vietnámi tőzsde hackere

-

A vietnámi hatóságok elkaptak, majd bíróság elé állítottak egy helyi hackert, amiért adatokat lopott egy kriptotőzsdétől.

A vádak között zsarolás is szerepelt, és a bíróság az ellopott pénz visszafizetésére is kötelezte az elkövetőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ítélet alapján 10 év börtönbüntetés áll előtte, és 300 millió vietnámi dong, azaz nagyjából 13 ezer dollárnyi összeget kell visszaadnia a tőzsde üzemeltetőjének.

A T-rex tőzsde ellen elkövetett bűncselekmények, többek között zsarolás miatt a városi Népbíróság a múlt héten hozta meg az ítéletet, Nham Hoang Khang, mint kiberbűnöző ügyében.

A támadást elszenvedett tőzsdét 2018-ban alapította Vu Ngoc Chau, elsősorban a vásárlók és az eladók közötti P2P kereskedési lehetőség biztosítására, és a közvetítői díj beszedésére.

A felhasználói fiókok regisztrációjához számos információt meg kell adni, többek között telefonszámot, email-címet, és személyazonosító dokumentumot is be kell mutatni.

2020 októberében Khang több fiókot is létrehozott a platformon, és ennek során fedezte fel, hogy a T-rex tőzsde számos sebezhetőséggel rendelkezik, és mind adatokhoz, mind digitális pénzekhez hozzá lehet jutni ezeknek köszönhetően.

A rákövetkező hónapban a támadó hozzáférést szerzett a tőzsde egyik alkalmazottjának a fiókjához, és az azon lévő nagyjából 30 ezer dollárhoz.

A csapat észlelte a támadást, és, hogy a további károkat megelőzzék, lezárták a kérdéses fiókhoz való hozzáférést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Miután a támadó számára is nyilvánvalóvá vált, hogy kizárták a rendszerből, Khang megszerezte a cég 29000 felhasználójának az adatait, és ezek segítségével rengeteg hamis megbízást adott fel a platformon, és további támadásokkal fenyegetőzött.

A hacker 20000 dollárt követelt, hogy ne hozza nyilvánosságra a tőzsde megtámadását. Chau, a tulajdonos számos alkalommal kapott fenyegetést, és végül 300 millió dong kifizetésére utasította az alkalmazottait.

Ezután a rendőrségen is feljelentést tett, 2021 közepén. Vietnámban a kriptopénzek jogilag nincsenek szabályozva.

A kereskedők és a befektetők körében rendkívül népszerűnek számítanak, de a törvény szempontjából nem létező eszközosztálynak minősülnek.

A vietnámi törvények mellett a Vietnámi Állami Bank sem ismeri el fizetőeszközként a kriptopénzeket.


Olvastad már? Hogyan kereskedjünk a Doji gyertyákkal?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Bitcoin (BTC), Solana (SOL), Cardano (ADA), Litecoin (LTC), Chainlink (LINK) karácsonyi rallyja december elején kezdődik?

Vendégbejegyzés A kriptopiac rugalmasságot és folyamatos emelkedést mutat, ahogy belépünk decemberbe. A legutóbbi PCE inflációs adatok úgy tűnik, hogy erősítették a piaci bizalmat, a Bitcoin (BTC) pedig...

Új részletek derültek ki SBF életéről a börtönben

A Brooklyn Metropolitan Detention Center egy volt rabja részleteket árult el SBF  börtönbeli életéről, amely a mérföldkőnek számító csalási peréig vezetett. SBF-t „megzsarolta" A kriptotartalmak készítőjével, Tiffany...

Kedves volt a november az Ethereum NFT-hez? Az adatok a következőket mutatják..

Az elmúlt hetekben az Ethereum (ETH) hálózaton megugrott az aktivitás a non-fungible tokenek (NFT-k) és a decentralizált pénzügyek (DeFi) körül, derül ki a láncon belüli...

Továbbra is hódítanak az MI kriptók

Vendégbejegyzés Újabban igen kelendőek a mesterséges intelligencia alapú kriptoprojektek és natív tokenjeik. A kereskedők arra számolnak, hogy az MI a jövőben hatalmas szerepet tölt majd be...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!