Börtönbüntetést kapott egy vietnámi tőzsde hackere

-

A vietnámi hatóságok elkaptak, majd bíróság elé állítottak egy helyi hackert, amiért adatokat lopott egy kriptotőzsdétől.

A vádak között zsarolás is szerepelt, és a bíróság az ellopott pénz visszafizetésére is kötelezte az elkövetőt.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Az ítélet alapján 10 év börtönbüntetés áll előtte, és 300 millió vietnámi dong, azaz nagyjából 13 ezer dollárnyi összeget kell visszaadnia a tőzsde üzemeltetőjének.

A T-rex tőzsde ellen elkövetett bűncselekmények, többek között zsarolás miatt a városi Népbíróság a múlt héten hozta meg az ítéletet, Nham Hoang Khang, mint kiberbűnöző ügyében.

A támadást elszenvedett tőzsdét 2018-ban alapította Vu Ngoc Chau, elsősorban a vásárlók és az eladók közötti P2P kereskedési lehetőség biztosítására, és a közvetítői díj beszedésére.

A felhasználói fiókok regisztrációjához számos információt meg kell adni, többek között telefonszámot, email-címet, és személyazonosító dokumentumot is be kell mutatni.

2020 októberében Khang több fiókot is létrehozott a platformon, és ennek során fedezte fel, hogy a T-rex tőzsde számos sebezhetőséggel rendelkezik, és mind adatokhoz, mind digitális pénzekhez hozzá lehet jutni ezeknek köszönhetően.

A rákövetkező hónapban a támadó hozzáférést szerzett a tőzsde egyik alkalmazottjának a fiókjához, és az azon lévő nagyjából 30 ezer dollárhoz.

A csapat észlelte a támadást, és, hogy a további károkat megelőzzék, lezárták a kérdéses fiókhoz való hozzáférést.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Miután a támadó számára is nyilvánvalóvá vált, hogy kizárták a rendszerből, Khang megszerezte a cég 29000 felhasználójának az adatait, és ezek segítségével rengeteg hamis megbízást adott fel a platformon, és további támadásokkal fenyegetőzött.

A hacker 20000 dollárt követelt, hogy ne hozza nyilvánosságra a tőzsde megtámadását. Chau, a tulajdonos számos alkalommal kapott fenyegetést, és végül 300 millió dong kifizetésére utasította az alkalmazottait.

Ezután a rendőrségen is feljelentést tett, 2021 közepén. Vietnámban a kriptopénzek jogilag nincsenek szabályozva.

A kereskedők és a befektetők körében rendkívül népszerűnek számítanak, de a törvény szempontjából nem létező eszközosztálynak minősülnek.

A vietnámi törvények mellett a Vietnámi Állami Bank sem ismeri el fizetőeszközként a kriptopénzeket.


Olvastad már? Hogyan kereskedjünk a Doji gyertyákkal?

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!