Bitcoin-kereskedelembe kezdett a Goldman Sachs

-

Hétfőn jelentette be a multinacionális befektetési nagybank, hogy tőzsdék kívüli megegyezéssel hajtott végre bitcoin-ügyletet, mégpedig a Galaxy Digital részvételével.
A bank ázsiai részlegének a vezetője, Max Minton osztotta meg a nagyközönséggel, hogy a Galaxy segítségével végrehajtották az első, készpénzben elszámolt, OTC bitcoin-opciós ügyletet.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Mike Novogratz, a Galaxy alapítója szintén nyilatkozott a sajtónak ebben az ügyben, és ő is úgy véli, hogy ez az OTC üzlet a maga nemében az első volt, amelyet amerikai nagybank bonyolított le.
Az ügylet egészen pontosan egy olyan OTC-kötés volt, amely bitcoin-opcióról szólt, és a további részletekből, amelyeket a Goldman és a Galaxy közöltek, kiderül, a két cég most már szorosabban dolgozik együtt, hogy a bank kriptós kapacitásait, lehetőségeit tovább bővíthessék.
A Goldman viszonya a kriptopénzekkel érdekesnek mondható. Idén év elején az ügyvezető Lloyd Blankfein úgy fogalmazott, hogy őszerinte a kriptoeszközök fejlődő pályán vannak.
Nem sokkal ezután viszont a bank elemzői úgy nyilatkoztak, hogy a BTC árfolyama érzékelhetően reagál a FED kamatdöntésére.

A Galaxy szerint további bankok jöhetnek

Max Minton elmondása szerint a mostani tranzakció mérföldkőnek számít.

„Ez egy jelentős fejlődési állomás a digitális eszközöket illető kapacitásaink tekintetében, és természetesen szélesebb értelemben véve a teljes eszközosztály számára.”

A Goldman már tavaly együttműködésbe kezdett a Galaxy csapatával, hiszen az ő segítségükkel bonyolították le a bank első bitcoin határidős szerződésének a megkötését.
Mike Novogratz, aki nagy kriptorajongónak számít, elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben a bitcoin hatalmas segítséget nyújthat a nehéz gazdasági körülményekkel szembesülő országok polgárainak.

Damien Vanderwilt, a Galaxy társelnöke szerint pedig a mostani esemény újabb bankok csatlakozásához fog vezetni.

„Úgy véljük, hogy további bankok fognak majd érdeklődni az OTC lehetőségek iránt, hogy úgy kereskedjenek a digitális eszközeikkel. A Goldman töretlen bizalma a Galaxy csapatában megerősíti az eltökéltségünket, és rámutat, hogy meg tudunk felelni a növekvő intézményi elvárásoknak, ahogyan a kriptó egyre nagyobb teret hódít meg magának, mint új eszközosztály.”

Olvastad már? 3 hetes csúcsot ért el a bitcoin 43,3 ezer dolláron

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Soha nem látott XRP árnövekedést jöhet?

Cameron Fous neves kriptoblogger és kereskedő nemrég merész jóslatot tett az XRP jövőjével kapcsolatban. Fous a Twitteren osztotta meg meglátásait, és azt állította, hogy az XRP...

Bitcoin: A shortolokat nem hatotta meg a piaci zűrzavar

Az amerikai szabályozó hatóságok intézkedései által kiváltott folyamatos piaci zűrzavar jelentősen befolyásolta a Bitcoin (BTC) és más altcoinok teljesítményét, a FUD pedig a mindennapok rendjévé...

A DeFi tokenek birtokosainak óvatosnak kell lenniük

A legfrissebb adatok szerint aggodalomra ad okot, hogy a népszerű DeFi tokenek, mint az Uniswap (UNI), Curve (CRV) és SushiSwap (SUSHI) nem mutatnak jelentős árnövekedést. Vajon...

Bitcoin technikai elemzés 06.09.

Prémium Bitcoin A pénteki kereskedés során a Bitcoin 26.500 dollár körül ingadozott, miután a 26 200 dolláros szint körül támaszt szerzett. A négyórás grafikonon a Bitcoin jelenleg a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!