Bitcoin-ETF engedélyezésére kényszerülhet az SEC

-

Több befektetőcég igazgatója is arról beszélt a CNBC március 7-ei műsorában, hogy az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) milyen esélyekkel alapíthat meg egy, az USA által engedélyezett, bitcoinalapú tőzsdén kereskedett alapot (Bitcoin-ETF).

A téma azért merült fel, mivel az SEC nemrég ismét elutasított egy bitcoin-ETF-jelentkezést.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A Wilshire Phoenix elsőként 2019 januárjában adta be a „United States Bitcoin and Treasury Investment Trust” javaslatát az SEC részére.
Annak ellenére, hogy a cég 13 hónap alatt 6 alkalommal javított jelentkezésén, az SEC elutasította a bitcoinpiacok lehetséges manipulációja, és a befektetők védelmének hiánya miatt.

Hatalmas befektetői igény lehet egy bitcoin-ETF iránt

Chris Hempstead, az IndexIQ ETF- és fedezetialap-kezelő igazgatója szerint egy bitcoin-ETF iránt hatalmas kereskedői érdeklődés alakulhat ki a termék népszerűségének növekedésével.

„Nem hiszem, hogy ez sorsdöntő lesz. Úgy vélem, hogy továbbra is hallgatni és figyelni fognak az SEC visszajelzéseire, és megpróbálnak megoldásokat kínálni a problémákra.” – mondta Hempstead.

Annak ellenére, hogy Hempstead szerint a növekvő érdeklődés jobb belátásra bírhatja az SEC-t, a közeljövőben „nem vár jelentős változást a kormányügynökség hozzáállásában.”

„Egy ponton, ha a piac és a befektetők érdeklődése átlép egy bizonyos határt, majd újra elgondolkodnak, és más szemszögből fogják látni ezt az egészet.”

Nick Colas, a DataTrek Research befektetési elemzéssel foglalkozó cég társalapítója hasonló módon gondolkodik. Szerinte az SEC a közeljövőben nem fog engedélyt adni egy bitcoin-ETF elindítáasára.
„Előbb fogunk látni központi bank által kibocsátott kriptovalutát, mint bitcoin-ETF-et.”

A stabilkoinok megfelelnek a vásárlói igényeknek

Amikor arról kérdezték, hogy van-e értelme a stabilkoinoknak a fogyasztók szempontjából, Hempstead azt felelte:

„Szerintem jó irányban gondolkodsz.”

Hempstead jóslata szerint a stabilkoinok és egyéb kriptotermékek a szektor érésével szabályozottabbak lesznek, és az emberek is jobban megértik majd a megosztott főkönyv technológiáját.

„Szerintem sokan arra várnak, hogy jobb rálátásuk legyen a kriptotranzakciókra. Ha többen kockáztatni mernek, és jobban megértik ezeket a különféle termékeket, nem csak a bitcoint, akkor valószínűleg változást érünk el az SEC szintjén is.”

A blokklánc fontosabb, mint a bitcoin

Dan Wiener, az Adviser Investments igazgatója, és a The Independent Adviser for Vanguard Investors szerkesztője szerint a blokklánc-technológia elterjedése „fontosabb” a kriptopénzeknél.
Wiener szerint egyáltalán nincs szükség a bitcoinra, mivel az olyan fizetési oldalak, mint a Venmo, sokkal nagyobb mértékben elterjedtek, mint a kriptopénzek.
„Szükségünk van egyáltalán a bitcoinra? Én nem vagyok drogdíler, így nem aggódom a pénzmozgásaim miatt. Sokkal, de sokkal több módon utalhatunk pénzt, így nem tudom, hogy mi szükség van rá, hogy elrejtsük saját magunkat, vagy személyazonosságunkat.”

Olvastad már? 4 fő kihívást kell megoldani, mielőtt milliárdok használnák a kriptopénzeket

Forrás: cointelegraph.com
Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

A kripto gaming cégek nagyot fejlődtek, a következő nagy esélyes a 5thScape projektje

A 5thScape készülő kriptojátékainak köszönhetően napról napra népszerűbb a metaverzum GameFi terében. A GameFi szektor minden kétséget kizáróan feltámadt, és a kriptók újraéledését követve tiszteletét teszi...

A Bitcoin white paper visszatér a Bitcoin.org weboldalra

Jogi korlátozások miatt az Egyesült Királyságban élő felhasználók továbbra is csak korlátozottan férhetnek hozzá a Bitcoin white paper-hez a Bitcoin.org weboldalon. A Bitcoin white paper újra...

A BlastUP előértékesítése elérte a 7 millió dollárt, utolsó napok a $BLP megvásárlására

Vendégbejegyzés A BlastUP, a Blast elsőszámú launchpadja, az első IDO-k sikeres elindításával megerősítette robusztus hasznosságát. Miközben az előértékesítése a befejezéshez közeledik, továbbra is jelentős figyelmet kap...

Bitcoin (BTC) technikai elemzés 05.25.

Prémium Bitcoin (BTC) A Bitcoin (BTC) árfolyama új történelmi csúcsot készül elérni, miután korábban a 70.000 dolláros határon túlra szökött, és a piaci szereplők azon tűnődnek, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!