Ismét kirajzolódott a bitcoin grafikonján a technikai elemzésben aranykereszt néven ismert formáció. Ez azt jelenti, hogy az 50 napos mozgóátlag alulról áttöri a 200 napos mozgóátlagot.

Hagyományosan ezután komolyabb emelkedés következik.

Mikor tavaly áprilisban feltűnt az aranykereszt, 150%-os felívelés követte. Idén februárban szintén feltűnt ez a mutató, a BTC viszont nem tudta meglovagolni a hullámot, és 50%-os eséssel reagált.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Ebben szerepet játszott a gyorsan terjedő koronavírus okozta piaci pánik, és a tömeges eladási hullám is, amely bedöntötte a piacokat.

Ez az idei második aranykereszt viszont úgy tűnik, visszanavigálja a bitcoint a március előtti bikás útvonalra. Az adatok mindenesetre ezt mutatják.

Határidős piacok és derivatívák

A CME bitcoin alapú határidős kötései rekordmagasságba értek, az oldal adatai alapján ez világosan látszik.

A derivatívák számának emelkedése azt mutatja, hogy a piacra belépő friss pénz mennyisége növekszik. Azt is mutatja még, hogy a piac szereplői kifejezetten közelről figyelik a spot piacokat, és a megerősítést várják, hogy az emelkedés vajon folytatódni fog-e.

Így viszont az ilyen típusú ügyletek számával meg tudjuk becsülni, hogy a Wall Street mennyire száll be a kriptoiparba, vagy legalábbis a piacra.

Gabor Gurbacs a VanEck-től elmondta, az intézményi befektetők számára a határidős ügyletek jobban szabályozottnak tűnnek, így biztonságosabbak is, mintha közvetlenül a spot piacokon próbálkoznának.

Ez, valamint a CME lenyűgöző számai kifejezetten optimista jeleknek tekinthetők a bitcoin további emelkedése szempontjából.

Egy másik nagynevű befektető, Paul Tudor Jones, a Tudor Investments alapítója szintén nemrégiben nyilatkozott arról, hogy a portfóliója 1-2%-át tartja bitcoin határidős szerződésben.

A milliárdos ezt úgy indokolta meg, mint spekuláció, hogy a bitcoin tényleg ellen tud állni az inflációnak a központi bankok végeláthatatlan pénznyomtatása közepette.

A piaci elemzők úgy ítélik, a befektetők továbbra is keresik a legjobb hozamokat, főleg, miután márciusban szinte nullára csökkentette a FED az alapkamatot.

Ennek eredményeként az államkötvények bezuhantak, mind a rövid, mind a hosszú lejáratúak. Így viszont a befektetők a magasabb kockázatú, de jobb hozammal kecsegtető eszközök felé vették az irányt, így került képbe a bitcoin is.

Hogyan folytatódik a történet?

Az aranykereszt és a derivatívák új rekordja mindenképpen bikás jel a bitcoin számára. Mindenesetre ez az optimizmus egyelőre nem jelent meg a spot piac számaiban.

A BTC továbbra is tízezer alatt van. Így viszont továbbra is nagy az esélye, hogy komolyabb visszahúzódás következhet.

Olvastad már? Egy név: ki a valódi Satoshi Nakamoto – befejező rész

Forrás: bitcoinist.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.