Az Osztrák Raiffeisen Bank felhasználóbarát kriptokereskedési szolgáltatást indít

-

A Raiffeisen Bank 2024 januárjától a Bitpandával együttműködve kriptokereskedési szolgáltatásokat kínál az EU-ban és Kelet-Európában.

Az osztrák Raiffeisen Bank International bejelentette, hogy kriptopénz-kereskedelmi szolgáltatásokat kíván nyújtani lakossági ügyfelei számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az úttörő lépés 2024. január végén kezdődik, ami új korszakot jelent a bank 97 éves történetében.

A Raiffeisen Bank felhasználóbarát kriptokereskedési szolgáltatást indít

A bécsi székhelyű osztrák Raiffeisen Bank bejelentette, hogy az Európai Unió egész területén és Kelet-Európában kriptokereskedési szolgáltatásokat kíván nyújtani lakossági ügyfeleinek.

A szolgáltatások elindítását 2024 januárjára tűzték ki, és a Bitpanda kriptotőzsdével együttműködve kínálják majd.

A kezdeti bevezetés Bécsben lesz, ahol Ausztria lakosságának körülbelül negyede él.

Curt Chadha, a Raiffeisen Bank innovációs vezetője kiemelte az új szolgáltatás felhasználóbarát jellegét, kijelentve,

„Az ügyfél a Raiffeisen applikáción keresztül léphet be a Bitpandába a mobileszközével. Az élmény ismerős lesz, így a kereskedés megerősítése pontosan úgy fog működni, mint egy számla-számla közötti banki átutalás, az ügyfelek által megszokott biztonsággal”.

A Raiffeisen Bank, amely mintegy 215 milliárd dollárnyi eszközállománnyal rendelkezik és 17,8 millió ügyfelet szolgál ki az Európai Unióban és Kelet-Európában, úgy látja, hogy ezzel a lépéssel esélyt kap arra, hogy megfeleljen a biztonságos és változatos befektetési lehetőségeket kereső, technológia iránt érdeklődő demográfia igényeinek.

Ebbe a csoportba tartoznak azok az ügyfelek, akik az általában a tehetősebb magánszemélyekhez kötődő nagyobb befektetések helyett kisebb befektetéseket kívánnak eszközölni digitális valutákban.

Partnerség a Bitpandával a változatos ajánlatok lehetővé tétele érdekében

A 2014-ben Bécsben alapított Bitpanda az osztrák FMA és a német BaFin felügyelete alatt működik.

A platform lehetővé teszi a szabályozott kereskedést különféle eszközökkel, többek között részvényekkel, ETF-ekkel, nemesfémekkel és kriptovalutákkal, átfogó csomagot kínálva a modern befektetők számára.

A Bitpandával való partnerség jelentős, mivel lehetővé teszi a Raiffeisen Bank számára, hogy a szabályozott kereskedési, befektetési és letéti szolgáltatások diverzifikált választékát kínálja.

A Bitpanda az év elején írt alá egy szándéknyilatkozatot a Raiffeisen Bankkal való együttműködésről, amely szerint a két fél együtt dolgozik azon, hogy kriptót kínáljon a bank ügyfeleinek.

Michael Höllerer, a Raiffeisenlandesbank NÖ-Wien vezérigazgatója, aki a bank tevékenységét felügyeli Bécsben és a szomszédos térségben, akkor úgy nyilatkozott, hogy a Bitpandával való együttműködésük feltérképezése egy új, biztonságos dimenziót kíván bevezetni a kínálatukba, ami szerinte, minden ügyfél számára lehetővé teszi a kényelmes vagyonépítést.


Olvastad már? A Dogecoin (DOGE) bálnák ébredeznek: Rally következik?

Kiemelt kép: Andreas Leonh

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!