A bitcoin opciós piaca – amelyet nagyrészt a Deribit és a CME ural – 9%-os esélyt mutat arra, hogy a BTC 2020. vége előtt eléri eddigi rekordját, a 20.000 dollárt.

Tekintettel arra, hogy a bitcoin 6 és 8 hónappal a halving után hajlamos egy hosszabb ralira, az opciós piacok kereskedői viszonylag óvatosak a BTC közepes időtávjával kapcsolatban.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

Az adatok szerint a BTC opciós piaca a bikák malmára hajtja a vizet

Rövid távon mind a Deribit, mind pedig a CME számos kereskedője látszólag optimista maradt a bitcoin árfolyamtrendjét illetően.

Az ecoinometrics adatai szerint a CME bitcoinalapú opciós tőzsdéjén 22 lehívásra 1 adás történt.

Egyszerű szavakkal: minden 22 BTC-vásárlóra 1 eladó jutott.

A bitcoin opciós kereskedőinek rövid távú árakcióval kapcsolatos reakciói inkább a 10 ezer dolláros ellenállási szint folyamatos újratesztelésének tűnik.

Amikor a kritikus szinteket háromszor-négyszer letesztelik – legyen az támasz vagy ellenállás –, akkor nagy esély van arra, hogy hamarosan áttörésre kerül. Az elmúlt 12 napban a bitcoin ötször ment neki a 10.000 dollárnak, gyengítve ezzel az ellenállás kapuját.

Az opciós kereskedők – akik főleg hivatásszerűen végzik tevékenységüket – arra készülnek, hogy a bitcoin árfolyama nagyon hamar bejut majd az öt számjegyű régióba.

Ezt az elgondolást erősíti az a tény is, hogy az olyan magas kockázatú eszközök, mint a single stockok körüli érdeklődés növekszik.

Miért nem hosszú távon bullishak a kereskedők?

A bitcoin árfolyama hajlamos arra, hogy szélsőséges ciklusok szerint mozogjon. Már régóta spekulációk tárgya, hogy a bálnák agresszív értékesítései és vásárlásai a magas- és mélypontokon egyértelműen felelősek a nagy kilengésekért.

Az opciós kereskedőknek nincs ínyükre, hogy közép vagy hosszú távú fogadásokat kössenek a bitcoinra, egyszerűen azért, mert bizonyos körülmények között teljesen megjósolhatatlan az alakulása.

A korábbi feleződések során a bitcoin árfolyamának 6-8 hónapjába telt, hogy egy elhúzódó raliba kezdjen. A 2020 májusában aktiválódott feleződés nem garantálja tehát, hogy a BTC az év végére eléri a következő rekord árfolyamát.

Ezen kijelentés ellenére azonban továbbra is több olyan pozitív adatpont létezik, amelyek arra utalnak, hogy a bitcoin ára rekord magasan lesz 2020 negyedik negyedévére.

Példának okáért, a kriptopénz épp nemrég rajzolta ki történelmének hetedik aranykeresztjét.

A kriptopénz magas időnézeten véve már szintén nem mutatja annak jeleit, hogy túladott lenne. A heti csárt szerint különféle indikátorok azt jelzik, hogy a most zajló rali továbbterjedhet a 10.000-11.000 dollár közötti szintre.

Mind az aranykereszt, mint pedig a heti MACD viszonylag rövid távra szóló indikátorok, amelyek mégis katalizátorként szolgálhatnak az opciós piacok optimizmusa számára.

Most, a különféle tényezők együttállása – amely közé tartozik a bitcoin volatilitása az olyan nagyon bizonytalan környezetben, mint amilyet a koronavírus-pandémia okozott – látszólag azt eredményezték, hogy az opciós kereskedők még inkább óvatosabbak maradtak a hosszú távú hívásokat illetően.

Olvastad már? Egy név: ki a valódi Satoshi Nakamoto – befejező rész

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂

Tájékoztatás : A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.