Az NFT kereskedelmi volumene decemberben ugrásszerűen megnőtt

-

A The Block NFT adatai szerint december 10. és 17. között a vezető láncok között a legmagasabb heti összértéket jelző, non-fungible token (NFT) kereskedési volumen rekordot döntő, 516 millió dollárra ugrott.

nft

Forrás: The Block

Ez az ugrás az NFT-k viszonylag csendes időszakában következett be, mivel a kereskedési volumen az év nagy részében stagnált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az NFT-k kereskedési volumene október óta jelentősen megugrott.

Az NFT-k havi értékesítési volumene október és november között 198%-kal nőtt, és elérte a 918 millió dollárt.

Az NFT havi értékesítési volumene utoljára márciusban ért el ilyen magasságokat, amikor a piac 931 millió dolláros értékesítési számot regisztrált.

A CryptoSlam adatai szerint az általános piaci medvepiac és a digitális gyűjtemények iránti alacsony érdeklődés miatt március és október között ez 67%-kal zuhant.

 

Forrás: CryptoSlam

A Bitcoin vezet, míg az Ethereum követi

A Bitcoin (BTC) hálózatán a BRC-20 tokenek körüli aktivitás közelmúltbeli fellendülésének köszönhetően a Bitcoin az elmúlt hónapban az Ethereum (ETH) fölé emelkedett az NFT eladási volumenét tekintve.

December 10. és 17. között a Bitcoin hálózat 305,44 millió dollárt tett ki az ebben az időszakban regisztrált 516 millió dolláros teljes NFT értékesítési volumenből.

Az elmúlt 30 napban a Bitcoin-hálózat NFT-eladási volumene 161%-kal ugrott meg, elérve a jelenlegi 695 millió dollárt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezzel szemben az Ethereum hálózaton az eladások ugyanebben az időszakban mindössze 9%-kal nőttek, és jelenleg 382 millió dollárt tettek ki.

Ez annak ellenére történt, hogy az Ethereum a vizsgált időszakban a vevők és az eladók számát tekintve az élen végzett.

A CryptoSlam szerint az Ethereumon az elmúlt 30 napban az NFT kereskedők száma összesen 178.617 volt.

A Bitcoin viszont csak 88.305 NFT-kereskedőt látott ugyanebben az ablakidőszakban.

 

Forrás: CryptoSlam

Nagy aktivitás a bejegyzések körül

Az elmúlt héten több blokklánchálózaton is általános fellendülés volt tapasztalható a bejegyzések körüli aktivitásban.

Ez azt eredményezte, hogy a hálózati tranzakciós díjak több hónapos csúcsra emelkedtek a hálózat használatának megugrása miatt.

Múlt héten, december 16-án a Bitcoin-hálózat a Dune Analytics adatai szerint egyetlen nap alatt 10 millió dolláros csúcsot ért el, amelyet a blokkláncon történő mintelés díjaként fizettek ki.

nft

Forrás: Dune Analytics

Olvastad már? Így reagált a BNB a Binance CFTC-vel való megegyezésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!