Az OKCoin szerint jelentős lépés lehet a nagy befektetők számára, ha az amerikai törvényhozók tisztázzák a törvényeket.

Hong Fang, az OKCoin vezérigazgatója úgy véli, jelentős hatása lehet a nagy befektetőkre, ha az Egyesült Államok Valutakezelő Számvevőszéke (OCC) tisztázza a vagyonkezelési törvényeket.

Fang szerint ennek „legnagyobb hatása az intézményi befektetőkre lehet.”

Hozzátette:

„A hagyományos befektetőknek sokkal több a választási lehetősége. Már várom, hogy a bankok nyitottabbak legyenek a kriptopénzek felé, így jobb bankolási lehetőségeket, jobb és átláthatóbb szabályozásokat nyújthatnak. A végső győztes pedig a felhasználói élmény lesz.”

Egyértelműsít az OCC

Július 22-én az OCC tisztázta a kriptopénzek vagyonkezelésének bizonytalanságait. Ennek eredményeképpen a szövetségi bankok mostantól vagyonkezelési szolgáltatást nyújthatnak kriptopénzek esetén is.

„Az OCC döntése mindenképpen pozitív fejlemény a kriptoipar számára, mivel a kriptopénzek mostantól teljes értékű vagyoneszköznek számítanak a bankok által. Az OCC így lehetővé tette, hogy a hagyományos bankok is letétkezelési szolgáltatásokat nyújtsanak kriptopénzek esetében, így a teljes pénzügyi rendszer erősebbé és elérhetőbbé vált.”

Fang hozzátette, hogy a törvények tisztázása további növekedést hozhat a kriptoipar számára.

A jövőben minden bank nyújthat letétkezelési szolgáltatást?

Az OCC tisztázása egybeesik a kripto- és blokkláncipar növekedésével, így logikus lenne, hogy a bankok is lassan elkezdenek beszállni. „A bankok továbbra is olyan szolgáltatásokat és termékeket fognak nyújtani, amelyet ügyfeleik igényelnek. Ebből következik, hogy ha ez egybeesik a bankok célpiacával, akkor a kriptopénzek terjedésével a bankok is megkezdik a kriptopénzek letétkezelését.”

Fang elmondta, hogy a kriptoiparban jelenleg is több, bankoktól független intézmény nyújt különböző szolgáltatásokat, és szerinte nagyon érdekes, hogy az elmúlt napokban, hogy összejött minden a kriptoipar számára.

Forrás: Cointelegraph.com

Olvastad már?  Uniswap-mánia: a kriptobefektetők hatalmas nyereségre vágynak

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂