Az elmúlt hónapok során szinte felrobbant a decentralizált pénzügyek (defi) piaca. A defi coinok árfolyama mellett a defi szerződésekben zárolt kriptopénzek összege is hatalmas növekedést mutatott.

Azonban a növekedés csupán a különböző Ethereum-alapú tokenekhez köthető.

Bitcoin vásárlás, eladás gyorsan, kényelmesen, egyszerűen, biztonságosan. Válts kriptovalutát, mint például az Ether, Litecoin, Bitcoin Cash. Kattints a részletekért!

A többi blokklánc nem rendelkezett elég fejlesztővel, felhasználóval vagy tőkével, hogy a defi után szaladjon, pedig ez különösen fontos lenne a hálózati effektusra épülő a kriptoiparban.

Azonban ez gyorsan megváltozhat a Binance Smart Chain indulásával, amely lehetővé teszi a Binance Coin és a Binance ökoszisztéma számára, hogy saját defi lufin essen át.

A Binance is beszáll a defibe a „Binance Smart Chain” indulásával

A Binance kriptotőzsde már több mint egy éve indította el saját blokkláncát, a Binance Chaint, melynek natív tokenje a BNB. Csupán az a probléma, hogy a blokklánc nem támogatta az okosszerződéseket, csupán BNB-t és egyéb coinokat lehetett utalni rajta keresztül.

Mindez megváltozott augusztus 31-én a Binance Smart Chain (BSC) indulásával, amely lehetővé teszi a Binance Chain számára, hogy az Ethereumhoz hasonlóan okosszerződéseket futtasson.

„A BSC párhuzamosan fut a Binance Chainnel, és lehetővé teszi az okosszerződések megalkotását a Binance blokkláncán. Emellett lehetővé teszi a BNB token kamatoztatását, amely a világ egyik vezető kriptovalutája.” – írta a Binance sajtóközleménye

A Binance Smart Chain még nagyon új, de már sok felhasználó lépett be a hálózat első defi protokolljaiba

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Elsőként ott a BurgerSwap, amely a Binance Smart Chain Uniswap-megfelelője. A BurgerSwap csapata kiemelte, hogy ez nem a Uniswap láncelágazása. A BURGER coint farmolni lehet vásárlással, majd kamatoztatni a projekt kormányzói felületén.

Másodszor ott a Spartan Protocol, amely a Binance Smart Chain Synthetix-megfelelője. A Spartan Protocol célja, hogy decentralizált derivátumokat áruljon, de integráláná a decentralizált tőzsdéket és pénzügyi piacokat is, az Aave protokollhoz hasonlóan.

És végül ott a Cream, amely a Binance és az Ethereum hálózatán is fut. A Cream a Compound láncelágazása, melynek célja, hogy különböző defi termékeket nyújtson. A coin eddig meglehetősen sikeres, több kockázati tőke és defi innovátor is felfigyelt rá.

Ennél több projekt is elindult már, de jelenleg ez a három legjelentősebb.

 

Sikeresek lehetnek?

Lehet, hogy még gyerekcipőben jár a Binance saját defi hálózata, de egyesek szerint sikeres lehet.

Andrew Kang, a Mechanism Capital írója nemrég a Cream indulása kapcsán megjegyezte, hogy szerinte hamarosan több blokkláncon is elterjedhet a defi:

„Egyértelmű, hogy rövid távon más láncokon is elterjedhet a defi. A többi első szintű blokkláncon is lesznek ellenállhatatlan pumpok és 5000%-os kamatozású farmok. Nem fogok örülni neki, ha egy nap hússzor kell majd láncról láncra ugranom különböző tőzsdéken keresztül.”

Kelvin Koh, a Spartan Group kockázatitőke-társaság munkatársa nemrég elmondta, hogy a Binance Smart Chain kulcsfontosságú szerepet tölthet be a defi jövőjében.

Olvastad már? Mindenkinek kutya kötelessége lesz elfogadni a digitális jüant

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂