Az Ethereum fejlesztői megoldották a „nehézségi bombát”

-

Az Ethereum magfejlesztőinek meg kell oldaniuk egy problémát ezen a nyáron, különben sokat lassulhat a hálózat.

Az Ethereum fejlesztői pénteken állapodtak meg arról, hogyan lehetne késleltetni egy „nehézségi bombát”, amelyet, ha figyelmen kívül hagynak, komolyan lelassíthatná idén nyáron az Ethereum hálózatát.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez a bomba egy régi kóddarab, amely az Ethereum bányászatát idővel lassabbá és kevésbé jövedelmezővé teszi azáltal, hogy hirtelen megnöveli az egyes blokkok létrejötte közötti késést.
A kódot 2015-ben léptették életbe, hogy ösztönözze a fejlesztőket az Ethereum 2.0 bevezetésére.


Az Ethereum 2.0 lecseréli a hálózaton jelenleg futó proof of work (PoW) rendszert – amely a nagy teljesítményű bányászgépekkel érvényesíti a tranzakciókat – az új proof of stake (PoS) rendszerre, amely azokat jutalmazza, akik a coinokat lekötik a hálózaton.
Átlagosan tizenhárom másodpercbe telik egy Ethereum-blokk kibányászása, a bomba késleltetése nélkül azonban ez több mint húsz másodperc lenne.
Pénteken az Ethereum fejlesztői megállapodtak abban, hogy hány blokk szükséges a bomba decemberig történő elhalasztásához.
A probléma számítását James Hancock Ethereum-fejlesztő végezte.

„A bomba mindig ott lesz, de azzal hatástalanítjuk, hogy a blokkidőt visszaállítjuk” – mondta a Decryptnek. Hancock javaslata 9.700.000 blokkal késlelteti a bombát.

Tim Beiko, az Ethereum egyik core-fejlesztője a Decryptnek elmondta, hogy a fejlesztők elutasították a bomba jövő tavaszig történő elhalasztását. Erre nem lesz szükség – mondta.
Az Ethereum fejlesztői arra számítanak, hogy decemberre frissül a hálózat, és az Ethereum 1.0, a PoW-ra támaszkodó hálózat kommunikálni tud majd az Ethereum 2.0-val, az új, PoS-rendszerű hálózattal. Erre „egyesítés” néven hivatkoznak.

„Ha az egyesítés decemberre készen áll, akkor nem kell semmit sem tennünk a bomba ellen, mert teljesen eltávolodunk a bányászattól” – mondta Beiko.

Ha az egyesítés tervei nem valósulnak meg, az Ethereum Shanghai forkja, amely várhatóan októberben indul, ismét késlelteti a nehézségi bombát.

A bombát eddig három alkalommal halasztották el: először 2017 októberében, majd 2019 februárjában, végül 2020 januárjában.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance elindítja a világ első kriptopénz háromoldalú megállapodását

Az együttműködés teljesen megváltoztatja a Web2 banking kriptopénz-szolgáltatásokkal való együttműködésének módját A Binance (BNB) új fejlesztése lehetővé teszi az intézményi befektetők számára, hogy a kereskedési biztosítékot...

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!