Az Ethereum magfejlesztőinek meg kell oldaniuk egy problémát ezen a nyáron, különben sokat lassulhat a hálózat.

Az Ethereum fejlesztői pénteken állapodtak meg arról, hogyan lehetne késleltetni egy „nehézségi bombát”, amelyet, ha figyelmen kívül hagynak, komolyan lelassíthatná idén nyáron az Ethereum hálózatát.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ez a bomba egy régi kóddarab, amely az Ethereum bányászatát idővel lassabbá és kevésbé jövedelmezővé teszi azáltal, hogy hirtelen megnöveli az egyes blokkok létrejötte közötti késést.

A kódot 2015-ben léptették életbe, hogy ösztönözze a fejlesztőket az Ethereum 2.0 bevezetésére.

Az Ethereum 2.0 lecseréli a hálózaton jelenleg futó proof of work (PoW) rendszert – amely a nagy teljesítményű bányászgépekkel érvényesíti a tranzakciókat – az új proof of stake (PoS) rendszerre, amely azokat jutalmazza, akik a coinokat lekötik a hálózaton.

Átlagosan tizenhárom másodpercbe telik egy Ethereum-blokk kibányászása, a bomba késleltetése nélkül azonban ez több mint húsz másodperc lenne.

Pénteken az Ethereum fejlesztői megállapodtak abban, hogy hány blokk szükséges a bomba decemberig történő elhalasztásához.

A probléma számítását James Hancock Ethereum-fejlesztő végezte.

„A bomba mindig ott lesz, de azzal hatástalanítjuk, hogy a blokkidőt visszaállítjuk” – mondta a Decryptnek. Hancock javaslata 9.700.000 blokkal késlelteti a bombát.

Tim Beiko, az Ethereum egyik core-fejlesztője a Decryptnek elmondta, hogy a fejlesztők elutasították a bomba jövő tavaszig történő elhalasztását. Erre nem lesz szükség – mondta.

Az Ethereum fejlesztői arra számítanak, hogy decemberre frissül a hálózat, és az Ethereum 1.0, a PoW-ra támaszkodó hálózat kommunikálni tud majd az Ethereum 2.0-val, az új, PoS-rendszerű hálózattal. Erre „egyesítés” néven hivatkoznak.

„Ha az egyesítés decemberre készen áll, akkor nem kell semmit sem tennünk a bomba ellen, mert teljesen eltávolodunk a bányászattól” – mondta Beiko.

Ha az egyesítés tervei nem valósulnak meg, az Ethereum Shanghai forkja, amely várhatóan októberben indul, ismét késlelteti a nehézségi bombát.

Csatlakozz Discord-közösségünkhöz és mondd el a véleményed ott is!

A bombát eddig három alkalommal halasztották el: először 2017 októberében, majd 2019 februárjában, végül 2020 januárjában.

Olvastad már? Hogyan alakítsd ki kriptovaluta portfóliódat kezdőként 2021-ben? – A BitPadre tippjei

Forrás: decrypt.co

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!