Az Ethereum ETF jóváhagyása elkerülhetetlen, mondja Grayscale CLO-ja

-

Craig Salm, a Grayscale jogi igazgatója (CLO) optimizmusát fejezte ki, kijelentve, hogy „az ügy ugyanolyan erős, mint a spot Bitcoin ETF-ek esetében”, a folyamatban lévő szabályozási tárgyalások ellenére.

Salm véleménye a spot Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) lehetséges jóváhagyását övező növekvő várakozás és vita közepette hangzott el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Miért reménykedik Craig Salm

Craig Salm optimista, hogy az Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) jóváhagyásra kerülnek, mivel szilárdan hisz abban, hogy ezeknek az ETF-eknek hamarosan zöld utat kell kapniuk a szabályozó hatóságoktól.

ethereum
Forrás: X

Hitének alátámasztására Salm a Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatos korábbi tapasztalatokra támaszkodik. Ennek kapcsán kiemeli az általa és mások által az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC) folytatott pozitív és eredményes tárgyalásokat.

Mindeközben ez a megbeszélés olyan fontos témákra összpontosított, mint például az ETF-ek létrehozása és visszaváltása, az eszközök biztonságos tárolása, valamint az engedélyezett résztvevők (AP-k) és a hitelezők (LP-k) szerepének ellenőrzése elsősorban.

Az Ethereum ETF jóváhagyásának indokai

Ezenkívül Craig Salm egy Twitter-bejegyzésben elárulta, hogy az Ethereum ETF-ekről szóló megbeszélések a Bitcoin ETF-ekhez hasonló működési és jogi szempontokat tartalmaznak

Hangsúlyozza, hogy az ETF-tevékenységet szabályozó alapelvek az eszköztől függetlenül ugyanazok maradnak.

Mivel a legtöbb alapvető keret és szabályozási keret már megvan, Salm azzal érvel, hogy az Ethereum ETF hasonló szabályozási jóváhagyást érdemel, mint a Bitcoin ETF.

Mire számíthatunk a továbbiakban

A végleges döntést illetően, amely 2024 május végére várható, Salm továbbra is optimista.

Noha elismeri, hogy a döntés időpontjának közeledtével változhat a hangulat, hangsúlyozza, hogy a szabályozói részvétel jelenlegi hiánya nem jelent negatív kimenetelű döntést.

Salm nézetei ráadásul egybecsengenek olyan iparági vezetőkkel, mint a Coinbase szabályozási igazgatója, Paul Grewal és Brian Quintenz, a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) korábbi biztosa.

Ők az Ethereum ETF-ek elfogadása mellett érvelnek, olyan okokra hivatkozva, mint az Ethereum Futures ETF-ekkel való kompatibilitás, az Ethereum Futures besorolása inkább árufuturesnek, mint értékpapír-futuresnek, valamint a futures és spot árak közötti magas korreláció.

Végezetül Salm kiemeli annak fontosságát, hogy a befektetők a Bitcoin ETF-ekhez hasonlóan spot ETF-eken keresztül férjenek hozzá az Ethereumhoz.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Grayscale elkötelezettségének ad hangot, hogy a szabályozó hatóságokkal együttműködik ebben a kérdésben, és hangsúlyozza, hogy a vállalat bízik az Ethereum ETF mellett szóló érvek erejében.


Olvastad már? Bitcoin: A JPMorgan elemzői szerint még mindig van lejjebb!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!