Az Ethereum díjak drasztikusan csökkennek

-

Az Ethereum Mainnet (ETH) iránti kereslet az elmúlt hónapokban csökkent, ami a díjakat 2020 áprilisa óta a legalacsonyabb szintre szorította, állapította meg az on-chain adatszolgáltató IntoTheBlock az X-en (korábban Twitter) nemrég közzétett bejegyzésében.

Az adatszolgáltató továbbá megállapította, hogy a múlt heti kereskedés során a Layer 1 blokklánc átlagosan 1380 ETH napi tranzakciós díjat rögzített.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az IntoTheBlock hozzátette, hogy a hétvége végére a lánc az előrejelzések szerint már csak 1.190 ETH napi átlagos tranzakciós díjat fog elérni.

Ezek a díjak jelentősen csökkentek, a májusi csúcshoz képest 90%-kal zuhantak, és körülbelül 50%-kal alacsonyabbak a 2022 októberében megfigyelt számokhoz képest.

Alacsony kereslet az NFT-k iránt és alacsony DeFi aktivitás

Az Ethereum díjainak május óta tartó folyamatos csökkenése elsősorban a non-fungible tokenek (NFT-k) iránti növekvő érdektelenségnek és a blokklánc-hálózaton hosztolt decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok alacsony aktivitásának tudható be.

Ami az Ethereum NFT-aktivitását illeti, ezt a digitális gyűjtemények iránti piaci érdeklődés általános csökkenése nyomta le.

A CryptoSlam adatai szerint az év első két hónapjában összesen 1,7 milliárd dollárnyi NFT-értékesítést regisztráltak, és január és február között havi szinten 39%-os ugrásszerű növekedést regisztráltak.

Február óta azonban ez csökkenő tendenciát mutat. A szeptemberben regisztrált 143,06 millió dollárral a hálózat NFT-értékesítési volumene 85%-kal esett vissza az elmúlt kilenc hónapban.

ethereum
Forrás: CryptoSlam

Az Ethereum DeFi vertikumának csökkenését jelzi leginkább a teljes értéklezárás (TVL).

A DefiLlama adatai szerint az Ethereum TVL-je a cikkírás idején 21,54 milliárd dollár volt.

Miután áprilisban 35 milliárd dolláros csúcsra emelkedett, a hálózat TVL-je azóta 40%-kal csökkent.

Egy év alatt (YTD) az Ethereum TVL-je több mint 15%-kal csökkent, és utoljára 2021 januárjában volt látható a jelenlegi szinten, mutatták a DefiLlama adatai.

Forrás: DefiLlama

Továbbá az Ethereumban helyet kapó decentralizált tőzsdék (DEX-ek) kereskedési volumenének értékelése mélyebb betekintést nyújtott a lánc DeFi ökoszisztémájának csökkenésébe.

Az Artemis adatai szerint az Ethereum DEX kereskedési volumene a március 11-i 21 milliárd dolláros csúcs óta egyre csökkent.

Október 12-én mindössze 840 millió dolláros kereskedési volument regisztráltak, ami hat hónap alatt 96%-kal csökkent.

Az Ethereum-kínálat ismét emelkedik

A csökkenő on-chain aktivitás és a csökkenő gas díjak következtében az Ethereum kínálata ismét inflálódott.

Ez azt jelenti, hogy új Ether tokeneket hoznak létre és adnak hozzá a forgalomban lévő kínálathoz, ami lefelé irányuló nyomást gyakorol a vezető altcoin árfolyamára.

Az Ultrasound.money adatai szerint az ETH kínálata csak az elmúlt héten több mint 10 000 ETH-val nőtt.

ethereum
Forrás: Ultrasound.money

Olvastad már? Már vásárolható a Ferrari mostantól kriptovalutával

Kiemelt kép: adem sancak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!