Az Ethereum díjak drasztikusan csökkennek

-

Az Ethereum Mainnet (ETH) iránti kereslet az elmúlt hónapokban csökkent, ami a díjakat 2020 áprilisa óta a legalacsonyabb szintre szorította, állapította meg az on-chain adatszolgáltató IntoTheBlock az X-en (korábban Twitter) nemrég közzétett bejegyzésében.

Az adatszolgáltató továbbá megállapította, hogy a múlt heti kereskedés során a Layer 1 blokklánc átlagosan 1380 ETH napi tranzakciós díjat rögzített.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az IntoTheBlock hozzátette, hogy a hétvége végére a lánc az előrejelzések szerint már csak 1.190 ETH napi átlagos tranzakciós díjat fog elérni.

Ezek a díjak jelentősen csökkentek, a májusi csúcshoz képest 90%-kal zuhantak, és körülbelül 50%-kal alacsonyabbak a 2022 októberében megfigyelt számokhoz képest.

Alacsony kereslet az NFT-k iránt és alacsony DeFi aktivitás

Az Ethereum díjainak május óta tartó folyamatos csökkenése elsősorban a non-fungible tokenek (NFT-k) iránti növekvő érdektelenségnek és a blokklánc-hálózaton hosztolt decentralizált pénzügyi (DeFi) protokollok alacsony aktivitásának tudható be.

Ami az Ethereum NFT-aktivitását illeti, ezt a digitális gyűjtemények iránti piaci érdeklődés általános csökkenése nyomta le.

A CryptoSlam adatai szerint az év első két hónapjában összesen 1,7 milliárd dollárnyi NFT-értékesítést regisztráltak, és január és február között havi szinten 39%-os ugrásszerű növekedést regisztráltak.

Február óta azonban ez csökkenő tendenciát mutat. A szeptemberben regisztrált 143,06 millió dollárral a hálózat NFT-értékesítési volumene 85%-kal esett vissza az elmúlt kilenc hónapban.

ethereum
Forrás: CryptoSlam

Az Ethereum DeFi vertikumának csökkenését jelzi leginkább a teljes értéklezárás (TVL).

A DefiLlama adatai szerint az Ethereum TVL-je a cikkírás idején 21,54 milliárd dollár volt.

Miután áprilisban 35 milliárd dolláros csúcsra emelkedett, a hálózat TVL-je azóta 40%-kal csökkent.

Egy év alatt (YTD) az Ethereum TVL-je több mint 15%-kal csökkent, és utoljára 2021 januárjában volt látható a jelenlegi szinten, mutatták a DefiLlama adatai.

Forrás: DefiLlama

Továbbá az Ethereumban helyet kapó decentralizált tőzsdék (DEX-ek) kereskedési volumenének értékelése mélyebb betekintést nyújtott a lánc DeFi ökoszisztémájának csökkenésébe.

Az Artemis adatai szerint az Ethereum DEX kereskedési volumene a március 11-i 21 milliárd dolláros csúcs óta egyre csökkent.

Október 12-én mindössze 840 millió dolláros kereskedési volument regisztráltak, ami hat hónap alatt 96%-kal csökkent.

Az Ethereum-kínálat ismét emelkedik

A csökkenő on-chain aktivitás és a csökkenő gas díjak következtében az Ethereum kínálata ismét inflálódott.

Ez azt jelenti, hogy új Ether tokeneket hoznak létre és adnak hozzá a forgalomban lévő kínálathoz, ami lefelé irányuló nyomást gyakorol a vezető altcoin árfolyamára.

Az Ultrasound.money adatai szerint az ETH kínálata csak az elmúlt héten több mint 10 000 ETH-val nőtt.

ethereum
Forrás: Ultrasound.money

Olvastad már? Már vásárolható a Ferrari mostantól kriptovalutával

Kiemelt kép: adem sancak

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Vége a mémszezonnak? Mi vár a mémérmékre?

A mémérmék alig egy-két héttel ezelőtt voltak a csúcson, és jelentősen felülmúlták a többi altcoint az úgynevezett „mémszezon" alatt. Ez a trend azonban megfordult, és...

Mikor ér véget a Bitcoin bull run?

A Bitcoin 65.000 dollárra emelkedése reményt adott az instabil kriptopiacoknak. A Bitcoin visszatérését követően egyes altcoinok 10%-20%-kal megugrottak, így a befektetők kíváncsiak, hogy ez vajon...

A nagy piaci szereplők ezen a héten vásárolnak kriptovalutákat

Miközben a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz, egyes kulcsszereplők figyelemre méltó lépéseket tesznek a kriptopénzpiacon. Ezek a piacvezetők befektetési döntései gyakran jelzik a trendeket, értékes...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!