Az Ethereum bikák kiszoríthatják a medvéket a piacról?

-

Az Ethereum (ETH) árfolyama az elmúlt 24 órában 7,30%-kal csökkenhetett, de egy kulcsfontosságú mutató értékelése azt sugallta, hogy a csökkenés hamarosan véget érhet.

Az indikátor, amiről itt szó van, az IntoTheBlock által biztosított Bulls And Bears mérőszám. Ez az indikátor címekben vagy mennyiségben méretezhető.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A hangsúly azonban általában a nagy vevőkre vagy eladókra helyeződik, mivel ezek nagy hatással vannak az ármozgásokra.

Az 1% meg akarja tartani a hitét

A Bulls and Bears mutató nettó negatív értéke arra utal, hogy több a nagy eladási megbízás, mint a vételi. Ilyenkor az érintett eszköz ára csökkenhet.

Az Ethereum esetében viszont az adatok azt mutatták, hogy az érték pozitív volt, ami az árfolyam trendjébe vetett bikás bizalmat jelzi.

Ha ez a mérőszám az elkövetkező napokban is megmarad, akkor az ETH akár 3100 dollár felé is emelkedhet.

ethereum
Forrás: IntoTheBlock

Ugyanakkor, ha nem sikerül fenntartani a status quo-t vagy javítani rajta, akkor az altcoin árfolyama 2800 dollár alá süllyedhet.

Amikor az Ethereum STH-NUPL mutatóját néztük, azt figyeltük meg, hogy a piaci szereplők nem éppen bizakodóak a kriptopénzzel kapcsolatban.

Az STH-NUPL a Short Term Holder – Net Unrealized Profit/Loss (rövidtávú birtokos – nettó nem realizált nyereség/veszteség) rövidítése. Ennek a mérőszámnak a segítségével képet kaphatunk a rövid távú befektetők viselkedéséről.

A befektetők pánikba esnek, de az ETH a segítségükre siethet

Az elemzésünk alapján az ETH elmarasztaló árfolyammozgása megváltoztatta a befektetők hangulatát az érmével kapcsolatban. A mérőszám márciusban az optimizmus (sárga) tartományában volt.

Akkor a tulajdonosok bíztak az ETH árfolyamának alakulásában. Ám az írás pillanatában ez az érték elérte a kapituláció (piros) régiót, ami azt jelzi, hogy a piaci szereplők félnek.

ethereum
Forrás: Glassnode

A félelem viszont a felpattanás üzemanyagaként is szolgálhat. Ha az STH-NUPL tovább csökken, az ETH árfolyama is csökkenhet.

Továbblépve, fordulópontra kerülhet sor, mivel az intenzív félelem keményebb emelkedést indíthat el, ha a vételi nyomás megnő.

Ez esetben az Ethereum a 3500 dollár felé irányuló emelkedést célozhatja meg. Ezen a mérőszámon kívül találtunk egy másik indikátort is, amely arra utal, hogy az ETH hamarosan talpra állhat.

Ez alkalommal a nyugvó forgalmat néztük meg. A Santiment on-chain adatai szerint a 90 napos alvó forgalom 9246-ra csökkent.

Ha ez a mérőszám növekszik, az azt jelenti, hogy a hosszú ideje nem mozgó érmék kezdenek walletet váltani. Ez néha azt jelenti, hogy a régi kezek eladnak.

Forrás: Santiment

Tehát a legutóbbi csökkenés azt jelentette, hogy a hosszú távú Ethereum befektetők nem adtak el annyit, mint május 7. és 8. körül.

Ugyanakkor a Network Value to Transaction (NVT) arány azt sugallta, hogy az ETH még mindig túlértékelt lehet. Az NVT alacsony értékei alulértékeltségre utalnak.

Az Ethereum esetében azonban a mérőszám kiugrott, ami azt jelzi, hogy a hálózat túlértékelt a tranzakciókhoz képest.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Fontos májusi események a kriptopiacon

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!