Az Authoreon megoldásával a termékek blokklánc segítségével hitelesíthetők, drága RFID és NFC csipek nélkül.

Az Authereon egy decentralizált hitelesítéssel, azonosítással, minősítéssel foglalkozó startup, amely az Ethereum rendszerét használja.

2019 december elsejei szállítással előrendelhetők a NanoLense és NanoCam termékeik.

Ezzel a megoldással a különböző márkák visszakapják a kontrollt az elosztói hálózatuk felett. Korlátozható a szürke- és a feketepiaci értékesítés, és beazonosíthatók a hamisítványok előállítói és terjesztői.

Ehhez egy optikai szkennelési technológiát dolgoztak ki, amelyet a felhasználóik alkalmazhatnak. A módszer felhasználható luxuscikkek, gyógyszerek, autóalkatrészek, és sok más termék esetén is.

Mikroszkopikus szinten minden anyagtípusnak – legyen az bőr, textil, műanyag, vagy akár fém – egyedi felszíni mintázta van. Két, azonos soron előállított, ránézésre teljesen egyforma termék között is megfigyelhető a különbség, ha elég nagy felbontást használunk.

A termékek egy kifinomult képfelismerési algoritmuson alapulnak, a gyártó által tárolt képpel tudják elvégezni az összehasonlítást. Kombinálva az Authoreon A-ID azonosító-technológiájával, minden egyes szkennelt kép kap egy digitális ikerpárt a blokkláncon.

A NanoLense egy hordozható, cserélhető mikroszkóp-tartozék, amelyet okostelefonok kamerájára tehetünk. 400-szoros nagyításig működik, így segít megállapítani az eredetiséget. Plusz kábel, megvilágítás vagy akkumulátor nélkül működik, egyszerűen felszerelhető a telefonokra.

A NanoCam pedig ennek a párja, hordozható vagy fix telepítésű mikrokamera, ipari felhasználásra, közvetlenül a gyártósorokra. A vállalatok ennek segítségével tudják elkészíteni az azonosításhoz szükséges megfelelő felbontású egyedi képeket, még a gyártás folyamán. Ezeket utána blokkláncon tárolják.

 

Mindkét eszköz elérhető az Authoreon hivatalos oldalán és a nagyobb internetes áruházakban. Az indulással egy időben a többi termékük is elérhető, többek között a cégek és egyéni fogyasztók számára készített dAppok is.

Olvastad már? Történelmileg november a bitcoin legjobb hónapja, változhat ez idén?

Forrás: cryptoninjas.net

Kiemelt kép: steemhunt.com


Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂