Az Apple rövid időre eltávolította a MetaMaskot az App Store-ból

-

A MetaMask-ot október 14-én néhány órára eltávolították az Apple App Store-ból, felélénkítve a nagy tech cégekkel szembeni jogi kihívásokkal kapcsolatos aggodalmakat.

Az Ethereum pénztárca, a MetaMask október 14-én néhány órára offline volt az Apple App Store-ban, ami aggodalmakat keltett az eltávolításával kapcsolatban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A MetaMask azt állítja, hogy több mint 30 millió felhasználója van. A tárca számos Web3 decentralizált alkalmazáshoz (DApps) kapcsolódik.

Október 14-én jelentek meg olyan hírek, hogy a MetaMask alkalmazás már nem jelent meg az App Store-ban.

Az Apple-felhasználók sem tudták letölteni az alkalmazást a MetaMask weboldaláról.

A MetaMask szóvivője szerint a probléma nem kapcsolódik semmilyen biztonsági incidenshez vagy rosszindulatú tevékenységhez:

„Tisztában vagyunk azzal, hogy a MetaMask jelenleg nem tölthető le az App Store-ból. Ez a probléma nem kapcsolódik semmilyen rosszindulatú tevékenységhez. Elkötelezett csapatunk szorgalmasan dolgozik azon, hogy a lehető leggyorsabban megoldjuk a problémát. Fontos, hogy ez nem biztonsági probléma, és a felhasználók részéről nincs szükség semmilyen veszélyeztetésre vagy intézkedésre. Ráadásul nincs összefüggésben az alkalmazás funkcionalitásával sem”.

Az app eltűnése mögött valószínűleg az Apple szolgáltatási irányelvei állnak. A piactér irányelvei szerint nem engedélyezi, hogy az alkalmazások „nem kapcsolódó háttérfolyamatokat” futtassanak, például kriptovaluta-bányászatot.

A MetaMask szerint az alkalmazásuk eltávolítása csak ideiglenes volt.

„Arra számítunk, hogy a MetaMask hamarosan újra elérhető lesz az App Store-ban” – mondta egy szóvivő percekkel az app visszakapcsolása előtt, hozzátéve, hogy az App Store-ban található hamis MetaMask alkalmazásokat azonnal jelenteni kell.

A MetaMask már másodszor néz szembe a Big Tech piacterek kihívásaival.

A vállalatot 2019 decemberében felfüggesztették a Google Play alkalmazásboltjából, mert állítólag megsértette a vállalat pénzügyi szolgáltatásokra vonatkozó irányelveit.

A Google a kriptovaluta-bányászatot mobileszközökön tiltó irányelvére hivatkozott, és azonnal elutasította a MetaMask fellebbezését a tiltás visszavonására.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az Apple irányelvei azt is előírják az alkalmazásfejlesztőknek, hogy a tranzakciós bevételek 30%-át meg kell osztaniuk.

A kripto cégek számára, beleértve azokat is, amelyek azt szeretnék, hogy az iOS-felhasználók képesek legyenek a non-fungible tokenek (NFT) megvásárlására, a 30%-os Apple-adó szintén akadályt jelent.

Olvastad már? A Mastercard új megoldást mutat be a CBDC tokenizálására

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana (SOL) technikai elemzés 05.23.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) esetében megugrott a non-fungible token kereskedési volumene. Egy friss jelentésből kiderült, hogy a Solana-alapú NFT volumene 30%-kal nőtt a megjelenést megelőző 24...

3 altcoin, amely megnyerheti az ETH ETF jóváhagyása által indított bikafutamot

Vendégbejegyzés A piac felhevülésével az ETH tőzsdén kereskedett alap (ETF) lehetséges jóváhagyása pozitív hullámokat indított el a kriptoterületen. Az új fejlemény kibontakozásával több kriptovaluta is készen áll...

A Bybit vezérigazgatója tagadja a fizetésképtelenségi pletykákat

Ben Zhou, a Bybit vezérigazgatója az X-en foglalkozott a fizetésképtelenségről szóló pletykákkal, megerősítve azok alaptalanságát és bizonyítékot szolgáltatva a tartalékokról. A Bybit tőzsde vezérigazgatója, reagált a...

Az Axie Infinity (AXS) kitörése hamarosan bekövetkezik

Az Axie Infinity (AXS), a gyorsan növekvő, számos nosztalgikus játékkal foglalkozó virtuális világ, közeledik a bikás kitörés fordulópontjához. A közepes kapitalizációjú altcoin, melynek fully diluted értékelése...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!