Az Anonymous nevű nemzetközi hackerközösség is támadná az oroszokat

-

Az Anonymous azt állítja, hogy feltörte az orosz védelmi minisztérium adatbázisát és különböző oroszországi állami televíziós csatornákat.
Emellett a Russia Today (RT) egyik szóvivője elmondta, hogy az Anonymous legutóbbi nyilatkozata után az RT weboldalait DDoS-támadások özönlötték el.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Anonymous decentralizált nemzetközi kollektíva Vlagyimir Putyint és az orosz kormányt akarja trollkodni, miután az ország múlt héten megszállta Ukrajnát.
„Oroszország lehet, hogy bombákat dobál ártatlan emberekre, de az Anonymous lézerekkel iktatja ki az orosz kormányzati weboldalakat” – közölte az Anonymous 7,6 millió Twitter-követőjével február 26-án.
Emellett az Anonymous megosztotta a Netblocks egyik tweetjét, amely a Kreml Állami Duma és a Védelmi Minisztérium elleni nagyszabású kibertámadást írta le.

„Különböző orosz kormányzati weboldalak, köztük a Kreml, az Állami Duma és a Védelmi Minisztérium ismét nem elérhető, a valós idejű hálózati adatok a korábbi kibertámadásoknak megfelelő, az FSO-hálózatokat érintő hatást mutatnak.”

Az Anonymous 2003-ban alakult a 4chan nevű weboldalon.
Az Anonymous tagjai hagyományosan olyan videókat tesznek közzé, amelyeken egy, a „V for Vendetta” című filmből ismert Guy Fawkes-maszkot viselő személy látható, és a csoport a közzétett videókban hangváltókat vagy szövegről beszédre váltást használ.
„Mi [az Anonymous] történetesen olyan emberek egy csoportja vagyunk az interneten, akiknek szükségük van – csak úgymond – egy olyan lehetőségre, hogy azt tegyék, amit akarnak, amit a normális társadalomban nem tehetnének meg” – áll a csoport mottójában.

A Russia Todayt (RT) masszív DDoS-támadások érik

A jelentések szerint az Anonymous ukránbarát, hazafias zenét posztolt harci képekkel az államilag működtetett orosz tévécsatornákra.
Továbbá ugyanez a jelentés kiemeli, hogy a Russia Today (RT) hírszolgáltató vállalat egy masszív DDoS-támadás után nyíltan beszélt az Anonymous fenyegetéséről.

„Az Anonymous nyilatkozata után az RT weboldalai masszív DDoS-támadások célpontjává váltak mintegy 100 millió, főként [az Egyesült Államokban] található eszközről” – mondta az RT szóvivője.
Emellett Max Keiser bitcoin-pártolót a közösségi médiában is számon kérik, amiért tömegesen törölte az RT-vel kapcsolatos tweetjeit.
Mivel az Anonymous annyira informális, és nehéz ellenőrizni, hogy a kollektíva támadásai legitimek-e, sokan úgy vélik, hogy a csoport egyszerűen csak nagyzol.
Az Anonymousnak nincs vezetősége vagy hierarchiája, és az anonimitási gyakorlat miatt nehéz bármilyen akciót a csoportnak vagy az egyes résztvevőknek tulajdonítani.

Ez azonban nem akadályozta meg az Anonymous-t abban, hogy azt állítsa, hogy az elmúlt évtizedben jelentős kibertámadások mögött állt.

Olvastad már? Starlink terminálok érkeztek Ukrajnába, Elon Musk beváltotta ígéretét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC bepereli az FTX tőzsdét auditáló céget

A SEC célkeresztjébe került a bedőlt FTX tőzsdét auditáló Prager Metis, mivel a vádak alapján számos ponton megsértették a felülvizsgálati pártatlanság elveit. A PM elsősorban...

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!