Az amerikaiak fele mindenét elvesztené egy válság esetén

-

A Clever, egy ingatlanpiaci elemzőcég legutóbbi felméréséből kiderül, hogy az amerikaiak több, mint a fele úgy nyilatkozott, mindenét elvesztené, ha tényleg bekövetkezne egy gazdasági válság.

A Fed közelmúltban tanúsított kamatpolitikájának, és a Munkaügyi Minisztérium foglalkoztatottsági számainak ellenére a piac összességében még kétségek közt van, hogy mi várható a gazdaságban idén. Sokan azt gondolják, hogy recesszió közelít.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A Clever a felmérésben 1000 amerikait kérdezett meg, és 12 pontban kérte ki a véleményüket.

A válaszadók ötöde szerint a gazdasági helyzet számít jelenleg a legnagyobb problémának, 43%-uk szerint pedig a három legfőbb probléma között van.

válság

Kétharmaduk úgy véli, az orosz-ukrán konfliktus a legnagyobb baj most, és ugyanennyien hiszik el azt is, hogy a covid intézkedésekkel a kormány további hatást gyakorol a gazdaságra.

38%-uk úgy véli, hogy az első piac, ahol a zuhanás bekövetkezik majd, az az amerikai részvénypiac lesz.

Egyharmaduk szerint a kriptopiac dől majd be először, 28% szerint a munkaerő-piac, és 27% gondolja az, hogy az ingatlanpiac is esésbe fordul.

A felmérés egy másik megállapítása az, hogy a válaszadók 22%-a szerint az elmúlt tíz évből egyik sem számít gazdaságilag jónak.

A kriptopiacról szólva a megkérdezettek 31%-a úgy nyilatkozott, hogy negatív véleménye van a kriptopénzekről.

Az idősebb generációba tartozók közül ezek aránya eléri az 57%-ot.

A válaszadók 77%-a arra számít, hogy a fogyasztói árak továbbra is emelkedni fognak, és 70% szerint a nagyobb infláció miatt akár adósságba is kerülhet.

Szintén 70%-uknak nehézséget okoz az alapvető szükségletek megfizetése, és a liberális beállítottságúak 82%-a szerint a kormánynak be kellene avatkoznia.

A konzervatívak között is csak egy kicsivel kevesebb ez az arány, közülük is 78% szerint kellene az államnak gondoskodnia a dolgokról.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Összességében az amerikaiak 80%-a szerint még idén bekövetkezhet valamilyen piaci bedőlés, és 40%-uk szerint ez az amerikai gazdaság minden részére kiterjed majd.

72%-uk pedig azt mondta, hogy szerinte ezzel párhuzamosan a világgazdaság is válságba kerül.

Ötödük szerint a gazdaság nem is fog visszatérni az eredeti állapotba, az idősebbek közül pedig 28% gondolja így.

82% fogalmazott úgy, hogy bár jelenleg nem hiszi, hogy bármiféle segélyprogram elindul a közeljövőben, az ország gazdasága vissza fog erősödni.

Olvastad már? Már 44 millió aktív bitcoin-cím létezik

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A MakerDAO változásai hatással lehet a DAI-ra

A vezető decentralizált pénzügyi protokoll, a MakerDAO (MKR), változtatásokat javasolt a Peg Stability Module (PSM) műveleteire, válaszul arra, hogy a DAI nemrégiben elvesztette paritását az...

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!