A volt belga pénzügyminiszter kriptotilalomra buzdított a bankválság miatt

-

Johan Van Overtveldt, az Európai Parlament jobboldali ECR politikai pártjának gazdasági szóvivője a kriptót a kábítószerhez hasonlította.

Johan Van Overtveldt, az Európai Parlament képviselője és volt belga pénzügyminiszter a bankszektor válsága miatt a kriptók betiltására szólította fel a parlamentet egy pénteki tweetben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Van Overtveldt, aki egy 64 uniós törvényhozóból álló csoport gazdasági szóvivője, akkor tette ezt a megjegyzést, amikor az Európai Parlament arra készül, hogy szavazzon a kriptók engedélyezésére vonatkozó, mérföldkőnek számító szabályokról a csoportban.

„Egy újabb tanulság a jelenlegi banki zűrzavarból. Szigorú tilalom alkalmazása a kriptovalutákra” – tweetelte Van Overtveldt, mondván, hogy az eszközök puszta spekulációnak minősülnek, „gazdasági vagy társadalmi érték nélkül”.

„Ha egy kormány betiltja a kábítószereket, akkor a kriptókat is be kellene tiltania” – tette hozzá, miközben a kripto-barát Silvergate és a Silicon Valley Bank csődjének következményei átterjedtek az európai piacokra, többek között rekordalacsony szintre küldték a Credit Suisse részvényeit, és arra kényszerítették, hogy 53 milliárd dollárt kölcsönt vegyen fel a Svájci Nemzeti Banktól.

Van Overtveldt a Gazdasági és Monetáris Bizottságban a jobboldali Európai Konzervatívok és Reformerek, a Parlament ötödik legnagyobb politikai csoportját képviseli.

Belgium pénzügyminisztere volt 2014 és 2018 között. Az ECR azt mondja, hogy elkötelezett az „egyéni szabadság, a magántulajdon és a társadalmi kormányzás” mellett.

A parlament 705 törvényhozója várhatóan már a jövő hónapban szavaz a kriptoeszközök piacairól szóló rendeletről, amely szabályozási keretet kínál a tárcaszolgáltatók és a tőzsdék számára, ha azok betartják az irányítási és fogyasztóvédelmi normákat.

Van Overtveldt vezette a parlament azon munkáját, amely az elosztott főkönyvi technológián alapuló értékpapír-kereskedelmet lehetővé tevő új törvényen dolgozott, és azt mondta, hogy a kripto alapjául szolgáló technológia „nagy potenciállal” rendelkezik a hatékonyság javítására.

zeta

Olvastad már? A Federal Reserve júliusban indítja el a FedNow fizetési rendszerét

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

A BlackRock is a bitcoin felezéssel foglalkozik

A világ legnagyobb befektetési cége, a 10,5 billió dollárt kezelő Blackrock egy saját videóban magyarázta el a felezés hatását a bitcoinra, és azt, hogy ez...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!