A volt belga pénzügyminiszter kriptotilalomra buzdított a bankválság miatt

-

Johan Van Overtveldt, az Európai Parlament jobboldali ECR politikai pártjának gazdasági szóvivője a kriptót a kábítószerhez hasonlította.

Johan Van Overtveldt, az Európai Parlament képviselője és volt belga pénzügyminiszter a bankszektor válsága miatt a kriptók betiltására szólította fel a parlamentet egy pénteki tweetben.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Van Overtveldt, aki egy 64 uniós törvényhozóból álló csoport gazdasági szóvivője, akkor tette ezt a megjegyzést, amikor az Európai Parlament arra készül, hogy szavazzon a kriptók engedélyezésére vonatkozó, mérföldkőnek számító szabályokról a csoportban.

„Egy újabb tanulság a jelenlegi banki zűrzavarból. Szigorú tilalom alkalmazása a kriptovalutákra” – tweetelte Van Overtveldt, mondván, hogy az eszközök puszta spekulációnak minősülnek, „gazdasági vagy társadalmi érték nélkül”.

„Ha egy kormány betiltja a kábítószereket, akkor a kriptókat is be kellene tiltania” – tette hozzá, miközben a kripto-barát Silvergate és a Silicon Valley Bank csődjének következményei átterjedtek az európai piacokra, többek között rekordalacsony szintre küldték a Credit Suisse részvényeit, és arra kényszerítették, hogy 53 milliárd dollárt kölcsönt vegyen fel a Svájci Nemzeti Banktól.

Van Overtveldt a Gazdasági és Monetáris Bizottságban a jobboldali Európai Konzervatívok és Reformerek, a Parlament ötödik legnagyobb politikai csoportját képviseli.

Teljesen automatizált kereskedési szoftver, ami éjjel-nappal teszi a dolgát, ez a Zeta Broker! Próbáld ki akár ingyenes demószámlán most!

Belgium pénzügyminisztere volt 2014 és 2018 között. Az ECR azt mondja, hogy elkötelezett az „egyéni szabadság, a magántulajdon és a társadalmi kormányzás” mellett.

A parlament 705 törvényhozója várhatóan már a jövő hónapban szavaz a kriptoeszközök piacairól szóló rendeletről, amely szabályozási keretet kínál a tárcaszolgáltatók és a tőzsdék számára, ha azok betartják az irányítási és fogyasztóvédelmi normákat.

Van Overtveldt vezette a parlament azon munkáját, amely az elosztott főkönyvi technológián alapuló értékpapír-kereskedelmet lehetővé tevő új törvényen dolgozott, és azt mondta, hogy a kripto alapjául szolgáló technológia „nagy potenciállal” rendelkezik a hatékonyság javítására.

zeta

Olvastad már? A Federal Reserve júliusban indítja el a FedNow fizetési rendszerét

Forrás: coindesk.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!

Legfrissebb bejegyzéseink

A Federal Reserve a bankválság ellenére ismét kamatot emel

Az eddigi legjelentősebb ülését követően a Federal Reserve újabb 25 bázispontos kamatemelés mellett szavazott. A döntés vitatott volt, mivel ellentmondásosak voltak a vélemények arról, hogy...

12%-kal nőtt a SushiSwap TVL-je az utóbbi hónapban

A SushiSwap (SUSHI) főkönyvvel kapcsolatos tevékenységek egyre szilárdabbak maradtak. Meglepő módon ez annak ellenére volt így, hogy nemrégiben kiderült, hogy az automatizált piacmaker (AMM) az...

Közeledik a 30 ezerhez a Bitcoin árfolyama

Egyes elemzők úgy vélik, ha az USA makrogazdasági adatai kedvezően alakulnak, akkor a BTC akár át is törheti a 30 ezer dolláros ellenállást. A Federal...

A Zeta Broker kereskedési robot beállítása és használata

Ebben a cikkben a Zeta Broker éles számlára történő beállítását mutatjuk be hasznos tanácsokkal, tippekkel és trükkökkel kiegészítve. Weblapunk itt érhető el, ahol regisztráció után ingyen...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!