A PundiX nevű, szingapúri illetőségű projekt a napokban jelentette be hivatalos Medium-csatornáján, hogy a venezuelai Traki áruházlánc 49 kiskereskedelmi egységében mostantól kriptopénzzel is fizethetnek a vásárlók.

Ez egészen pontosan a PundiX saját, XPOS néven futó POS–mobil-termináljának az integrálásával lesz lehetséges.

A vállalat a saját gyártású bankkártyás illetve mobilos fizetésre is alkalmas termináljaival mostanra 30 országban van jelen, és a terveik szerint 2021-re fogják átlépni a százezer darabos eladást.

A cég jelenleg kb. 300 ezer felhasználóval rendelkezik, legalábbis ennyi tárcatelepítés történt, ennek pedig tizede Venezuelában. Az ott tapasztalható hiperinfláció és gazdasági nehézségek nagyban nyitottá tették a lakosságot a kriptopénzek elfogadására és használatára.

Van rá igény

A PundiX csapatának így nincs nehéz dolga, hiszen egy mindennapi, egyszerű használatra tervezett eszközzel és szolgáltatással léptek be egy alapvetően érdeklődő piacra.

Zac Cheah, a PundiX társalapító ügyvezetője így kommetálta a bejelentést:

„A Traki egyike a venezuelai korai elfogadóknak. Ez rávilágít a hagyományos pénzügyi rendszerekkel kapcsolatos állásfoglalására. Reméljük, hogy az XPOS megfelel a Traki felé támasztott, kriptopénzekkel kapcsolatos elvárásoknak, amelyek a fogyasztóiktól érkeznek.”

Michael Gomez, a Traki kriptós részlegének vezetője szintén a hatékonyságot és a vásárlói igényeket fogalmazta meg:

„A Trakinál a legkényelmesebb megoldást akarjuk biztosítani a vásárlóinknak, a kriptopénzek pedig már bebizonyították, hogy hatékony fizetőeszközök. Ezzel a partnerkapcsolattal azt szeretnénk elérni, hogy az üzleteinkben ugyanolyan egyszerűen lehessen kriptopénzzel vásárolni, mint bármilyen más fiat valutával.”

A Traki ezzel a lépéssel egy globális fizetési rendszerbe lépett be, hiszen az XPOS mellett a PundiX mobiltárcát, valamint kriptopénzes bankkártyát is ajánl, XPASS néven. Így az ökoszisztémába csatlakozók teljes szolgáltatást kapnak, mind vásárlóként, mind eladóként.

A terminálokon a saját natív tokenjük mellett bitcoin, ethereum, BNB, és még egy sor kriptó érhető el, amelyekkel közvetlenül fizethetünk, a BNB valós pénzként való felhasználhatóságát CZ is egyből kommentálta a Twitterén.

Számunkra érdekes lehet még az a hír is, hogy a projekt közösségének egy része, akik a PundiXForce „csapatot” létrehozták, a twitterén osztotta meg, Ausztriában már hivatalos viszonteladójuk is van.

Olvastad már? Magyar kriptoportálok, egyesüljetek!… a magyar nyelvben

Így az ottani vállalkozások, és a tweet alapján a környéken, azaz a szomszédos országokban lévők hivatalos forrásból tudják beszerezni vállalkozásuk számára a technikai felszerelést.

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .

Legyen szép napotok! 🙂