A vártnál is nagyobb a Blockfi vesztesége az FTX bedőlése miatt

-

A Blockfi csődeljárás során a különböző pénzügyi jelentéseket cenzúrázva adták ki, üzleti titkokra hivatkozva.

Most viszont nyilvánosságra jutottak a valódi számok, és ezek alapján 1,2 milliárd dollár hiányozhat a Blockfi kasszájából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CNBC-n megjelent híradás szerint a cenzúrázatlan számokból kiderül, hogy az FTX tőzsde számára 415 millió dollárt utalt a Blockfi, az Alameda Research számára pedig 831 milliót helyezett ki hitelként.

Azóta viszont mind az FTX, mind az Alameda bedőlt, fizetésképtelenné vált.

Az előzőleg eltitkolt számok most elméletileg véletlenül kerültek megosztásra, a károsultakat képviselő M3 Partners bizottságának a hibájából.

A korábbi beadványokból (pdf)ráadásul az is kiderül, hogy a Blockfi 12 millió dollárnyi bónuszt akart kifizetni a vezetőségi tagjainak, annak ellenére, hogy az ügyfeleiknek nem tudnak fizetni, mivel nincs annyi pénzük.

Az eddig kiadott, cenzúrázott jelentések a hivatalos közlemények szerint azért nem teljesek, mert különböző üzleti titkokat, fejlesztési, működési terveket tartalmaznak, valamint bizalmas kutatási eredményeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A november végén tartott első meghallgatáson a Blockfi ügyvédei azt nyilatkozták, hogy a vállalat 355 millió dollárja ragadt be az FTX-nél, és 680 millió dollár az Alameda rendszerében.

Ezek valós ára viszont azóta változott, a BTC árfolyam-növekedésének az eredményeként.

A Blockfi szerette volna, hogy a csődeljárás során amennyire csak lehet, külön kezeljék az FTX és az Alameda rendszerétől, a saját megfogalmazásuk szerint is kifejezetten komplikált a cégek közötti pénzügyi viszony.

Tavaly júliusban az FTX.US 400 millió dolláros hitelt nyújtott a Blockfi részére, amelyet a Terra ökoszisztéma bedőlése miatti problémák tükrében kellett biztosítani.

A hitel 5%-os kamattal jött létre, és 2027 júniusában fog lejárni. A megegyezés viszont egy olyan kitételt is tartalmazott, hogy az FTX.US jogot szerzett a Blockfi felvásárlására, akár 240 millió dolláros összegért.

November végén a Blockfi beperelte SBF egy másik cégét, hogy visszakapja a letétbe helyezett eszközeit, többek között az online brókercég, a Robinhood részvényeit.

Ugyanezen a napon jelentett csődöt a Blockfi, arra hivatkozva, hogy a pár héttel előtte bedőlt FTX nehéz pénzügyi helyzetbe hozta, és nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek.

Olvastad már? Bűvös mérföldkőhöz közelít az Ethereum hálózata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

3 alulértékelt token 10-szeres emelkedésért idén!

Prémium A kriptopénzek piaca ezen a héten fokozott áringadozást mutatott, ami rávilágított a kriptopénz területen a vételi és eladási nyomás növekedésére. Emellett a top tokenek sikeresen újra...

A Binance eladná az általa üzemeltetett Dél-koreai Gopax tőzsdét

A hírek szerint a Binance arra készül, hogy 10%-ra csökkentse részesedését a dél-koreai Gopax kriptotőzsdében, pontosabban az azt üzemeltető Streami vállalatban. A Binance nagyjából egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!