A vártnál is nagyobb a Blockfi vesztesége az FTX bedőlése miatt

-

A Blockfi csődeljárás során a különböző pénzügyi jelentéseket cenzúrázva adták ki, üzleti titkokra hivatkozva.

Most viszont nyilvánosságra jutottak a valódi számok, és ezek alapján 1,2 milliárd dollár hiányozhat a Blockfi kasszájából.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A CNBC-n megjelent híradás szerint a cenzúrázatlan számokból kiderül, hogy az FTX tőzsde számára 415 millió dollárt utalt a Blockfi, az Alameda Research számára pedig 831 milliót helyezett ki hitelként.

Azóta viszont mind az FTX, mind az Alameda bedőlt, fizetésképtelenné vált.

Az előzőleg eltitkolt számok most elméletileg véletlenül kerültek megosztásra, a károsultakat képviselő M3 Partners bizottságának a hibájából.

A korábbi beadványokból (pdf)ráadásul az is kiderül, hogy a Blockfi 12 millió dollárnyi bónuszt akart kifizetni a vezetőségi tagjainak, annak ellenére, hogy az ügyfeleiknek nem tudnak fizetni, mivel nincs annyi pénzük.

Az eddig kiadott, cenzúrázott jelentések a hivatalos közlemények szerint azért nem teljesek, mert különböző üzleti titkokat, fejlesztési, működési terveket tartalmaznak, valamint bizalmas kutatási eredményeket.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

A november végén tartott első meghallgatáson a Blockfi ügyvédei azt nyilatkozták, hogy a vállalat 355 millió dollárja ragadt be az FTX-nél, és 680 millió dollár az Alameda rendszerében.

Ezek valós ára viszont azóta változott, a BTC árfolyam-növekedésének az eredményeként.

A Blockfi szerette volna, hogy a csődeljárás során amennyire csak lehet, külön kezeljék az FTX és az Alameda rendszerétől, a saját megfogalmazásuk szerint is kifejezetten komplikált a cégek közötti pénzügyi viszony.

Tavaly júliusban az FTX.US 400 millió dolláros hitelt nyújtott a Blockfi részére, amelyet a Terra ökoszisztéma bedőlése miatti problémák tükrében kellett biztosítani.

A hitel 5%-os kamattal jött létre, és 2027 júniusában fog lejárni. A megegyezés viszont egy olyan kitételt is tartalmazott, hogy az FTX.US jogot szerzett a Blockfi felvásárlására, akár 240 millió dolláros összegért.

November végén a Blockfi beperelte SBF egy másik cégét, hogy visszakapja a letétbe helyezett eszközeit, többek között az online brókercég, a Robinhood részvényeit.

Ugyanezen a napon jelentett csődöt a Blockfi, arra hivatkozva, hogy a pár héttel előtte bedőlt FTX nehéz pénzügyi helyzetbe hozta, és nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek.

Olvastad már? Bűvös mérföldkőhöz közelít az Ethereum hálózata

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Bitcoin technikai elemzés 06.07.

Prémium Bitcoin  Az Egyesült Államok továbbra is szabályozási nyomást gyakorol a kriptovalutákra, és a Binance tőzsde ismét a figyelem középpontjába került. Egy korábbi, márciusi CFTC-bejelentés után az amerikai...

A SEC főnöke: „Nincs szükségünk több digitális valutára”

A CNBC-nek adott keddi interjújában Gary Gensler, az amerikai értékpapír és tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke határozottan kifejtette álláspontját a digitális valutákkal kapcsolatban: "Nincs szükségünk több digitális...

Litecoin technikai elemzés 06.06

Prémium Litecoin Bár a legutóbbi amerikai SEC-bejelentés hasonlít a korábbi CFTC-bejelentéshez, az LTC-t nem említik értékpapírként. Ugyanakkor a MATIC, a SOL, az ADA és mások értékpapírként lettek kiemelve. Az...

Az ADA 7%-kal esik vissza a Binance-per miatt

A Cardano (ADA) tulajdonosok nem gondolták volna, hogy az elmúlt 24 órában 7,64%-ot zuhannak, amikor a token viszonylag jó szezont futott. Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC)...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!