A TRON Foundation, és a Steemit blokkláncalapú közösségimédia-platform (amelyet 2016-ban alapított Ned Scott és Dan Larimer) pénteken jelentették be, hogy stratégiai partnerségre lépnek annak érdekében, hogy „a Steemitet, annak több mint 20 millió felhasználóját, a termékeket és szolgáltatásokat, valamint a többi Steem-blokklánc-alapú DAppot a TRON blokkláncára vigyék át.”

Ami a Steemitet a közösségimédia-platformok nagyobbik részétől megkülönbözteti, az az, hogy STEEM-tokenek formájában jutalmazza a felhasználóit, ha azok tartalmat tesznek közzé és/vagy reagálnak más emberek posztjaira.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben is. A részletekért kattints!

A tokeneknek többféle tényező adhat értéket

A Steem alapvetően egy egyszerű pontozórendszer. Mivel azonban ezek a pontok blokklánc-alapúak, így tokenként lehet velük kereskedni a piacokon.

Az emberek veszik és adják ezeket a tokeneket, sokan pedig azért is tárolják, hogy nagyobb vásárlóerővel rendelkezzenek a Steemhez kapcsolódó szolgáltatásokat illetően.

Analógiáját tekintve a Steem egy olyan játékrendszer, amelyben a felhasználók figyelemért és jutalomért versenyezhetnek, tartalomkészítés és értékteremtés révén. Az elért jutalmak olyan tokenek, amelyeknek piaci értékük van, és szívesen kereskednek velük.

Ez hasonló ahhoz, mint amikor valaki videojátékot játszik, és ezért valamilyen játékpénzt kap játékon belül.

Ha ez a pénz a felhasználók között átruházható, az azt jelenti, hogy lehet velük kereskedni valamilyen piacon.

A CryptoGlobe-hoz eljuttatott sajtónyilatkozat „egy Reddithez hasonló” szolgáltatásnak nevezi a Steemitet, amelyet a Steem blokkláncára építettek.

Azt is mondják, hogy a „Steem blokkláncának néhány legnépszerűbb való világbeli felhasználási esetéhez tartozik a Youtube-alternatíva D.Tube, az Instagram-alternatíva APPICS, valamint a Dapp Actifit fitnessalkalmazás.

A TRON Foundation és a Steemit Inc. szeretne további értéket teremteni felhasználói számára, és fokozni a decentralizált technológiákban való előmenetelét – beleértve a régi STEEM-tokenek átköltöztetését a TRON-alapú hálózatra, giveawayeket a már meglévő TRX-felhasználóknak az új TRON-alapú STEEM-tokneből, valamint új accelerator programot fejlesztői közösségének.

Justin Sun, a TRON alapító-vezérigazgatója ezt mondta:

Nagyon izgatottak vagyunk, és üdvözöljük a Steemitet a TRON ökoszisztémájában. Együtt a decentralizált közösségi hálók új korszakát fogjuk elhozni.

Olvastad már? Az IRS eltörölte a Fortnite és egyéb játékon belüli tokenek adóbejelentését

Forrás: cryptoglobe.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon.

Legyen szép napotok! 🙂