A tőzsdefelügyelet értékpapírnak minősítheti az Ethereumot

-

A MicroStrategy vezetője nemrégiben arról spekulált, hogy az SEC értékpapírként fogja kezelni az Ethereumot, a BNB-t, a Solanát, az XRP-t és a Cardanót.

Michael Saylor szerint így a hatóság nem fogja engedélyezni a spot Ethereum tőzsdei alapok (ETF) elindítását és kereskedését.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Értékpapírnak számítanak akkor is, ha kriptoeszközök

A MicroStrategy Bitcoin For Corporations konferenciáján május 1-jén Saylor elmondta, hogy a SEC az ETH-t kriptovaluta-értékpapírként fogja minősíteni a szabályozási hatáskörébe tartozóan, és nem árucikként, amely az Egyesült Államok Áru- és Tőzsdei Bizottságának (CFTC) a felügyelete alá tartozik.

A MicroStrategy vezetője szerint az SEC ezt követően a BNB, a SOL, az XRP és a Cardano tokeneket is értékpapírként kezelheti.

„Ezek közül egyik token sem fog soha spot ETF-be kerülni, egyiket sem fogadja el majd a Wall Street, egyiket sem fogadja el majd a mainstream intézményi befektetők tömege kriptovalutaként.”

ethereum
Forrás: X

Hamarosan dönteni kell az Ethereum ETF ügyében

Saylor megjegyzései nagy visszhangot kaptak az iparágban és a kriptoközösségben, mivel sok szakértő aggódik amiatt, hogy a SEC jóváhagyja-e a spot Ethereum ETF-ek bejegyzését és kereskedését az amerikai tőzsdéken.

A VanEck és az ARK Invest ETF-kérelmeinek első döntési határideje május 23., illetve május 24. lesz.

SEC vizsgálat az Ethereum ügyében

A Consensys által benyújtott keresetirat nem titkosított részeiből kiderült, hogy az SEC már 2023 márciusában vizsgálatot indított az Ethereum értékpapírként való besorolása miatt.

Gary Gensler, az SEC elnöke nem válaszolt egy közvetlen kérdésre az április 2023-i meghallgatáson, hogy az Ethereum értékpapír-e, annak ellenére, hogy korábbi nyilatkozatai mást sugalltak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Saylor a bitcoin hangos szószólója, aki vezető szerepet játszott abban, hogy a MicroStrategy a kriptovalutát tartalékeszközként kezdje el használni.

Április végi adatok alapján a cég 214.400 bitcoint birtokolt, ami a cikk megjelenésekor több, mint 13 milliárd dollárt ért.

Olvastad már? Havonta 100 dollár stratégia, hogy szerencsét csinálj 2024-ben a kriptovalutával

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!