A valuta ára miatt, vagy egyszerűen a folyamatosan növekvő mainstream figyelem miatt? Figyelem, spoilerek következnek!

A Falcon and the Winter Soldierben – a Marvel Cinematic Universe új sorozatában a Disney+ streamingplatformon – bitcoinban tűznek ki vérdíjat a legújabb epizódban.

Az egyik karakter, „Power Broker” a harmadik epizódban szöveges üzenetet kap:Selby halott. 1000 ₿TC jutalom a gyilkosnak.” Az utalás, amely az epizód felénél hangzik el, időszerű, tekintettel a bitcoin jelenlegi bikapiacára. A cikk írásakor 1000 BTC értéke kb. 58,8 millió dollár.

Okitraz1986 nevű Reddit felhasználó vette észre a bitcoin referenciát, és megállapításait közzétette pénteken a Reddit r/Bitcoin fórumán, mondván:

„Szerintem klassz, gondoltam megosztom. Sokkal vagányabb volt 5 évvel ezelőtt, de még most is jó látni, hogy haladunk a kulturális alapkövek felé.”

Sajnos a cselekmény továbbra is azt mutatja, hogy a bitcoint alvilági üzletekben használják, nem pedig állami beruházások eszközeként – ami vitathatatlanul alkalmasabb felhasználási eset lenne, ha nem is annyira tematikus.

A magyar INLOCK-nál több mint 8% fix éves kamatot is kaphatsz megtakarításaid után.

Az évek során a bitcoin nem igazán tudta eltörölni kapcsolatait az alvilági tevékenységekkel, annak ellenére, hogy legitimitása növekszik mint például az aranyhoz hasonló értékmegőrző eszköz.

2020 végén egy másik tévéműsor, a Shameless, bitcoin és ethereum referenciákat is beletett egy epizódjába.

Olvastad már? A Coinbase közvetlen tőzsdei listázásra készül április 14-én

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!