A Solana okostelefonjának (Chapter 2) vásárlási őrülete

-

Berobbant a Solana Chapter 2, az első 30 órában 30.000 előrendelés érkezett

A Solana Mobile a napokban jelentette be második, olcsóbb, „Chapter 2″ névre keresztelt web3-as telefonját.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg az első készülék, a Saga úgy fogyott el, mint egy induló lavina – eleinte lassan, majd egyszerre az Egyesült Államokban és az Európai Unióban, addig a második készülék jóval gyorsabban kezdett el fogyni.

A telefon bejelentését követő első 24 órában a Solana Mobile több mint 25.000 előrendelést regisztrált, a 30 órás határidőig pedig már 30.000 előrendelés volt – mondta Gokal.

Ezekkel a számokkal az új készülék máris túlszárnyalta a Solana első készülékének, a Saga-nak a 12 hónapos eladásait.

Az új telefon hasonló funkciókkal rendelkezik majd, mint elődje:

  • Android-alapú, beépített kriptotárcával,
  • Seed Vault-tal
  • decentralizált kriptoalkalmazások számára kialakított „dApp áruházzal” rendelkezik.

Kezdetben 450 dollárért kínálják, ami kevesebb, mint a Saga 599 dollárért kínált ára.

A Chapter 2, 2025 első felében kerül szállításra, mondta a Solana szóvivője.

„A fejlesztők számára a Solana Mobile hatalmas lehetőséget teremt a felhasználók ösztönzésére törekvő kriptoalkalmazás-csapatok számára”-mondta Gokal.

„Egy koncentrált terjesztési csatornát biztosít számukra a megrögzött, elkötelezett felhasználók felé. Lehetővé teszi számukra, hogy mindezt megfizethetetlen alkalmazásboltok díjai nélkül tegyék”.

Gokal hozzátette, hogy az eszköz azt képviseli, hogy mi lehetséges a kriptovalutával, értéket biztosítva az appok ösztönzésében a felhasználók számára.

A Saga felemelkedése

A Solana első okostelefonjára nem volt túl nagy kereslet, amikor 2023 közepén 1000 dollárért piacra dobták.

A vállalat azonban a gyenge keresletre való tekintettel hamarosan 599 dollárra csökkentette az árat.

A YouTuber Marques Brownlee még a Saga-t is a „2023 legrosszabb új telefonjának” nevezte, és azt mondta, hogy „bukta” volt.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Kezdetben úgy tűnt, hogy a gyenge eladások azért voltak, mert a telefon észrevétlen maradt a túlzsúfolt okostelefon-piacon.

De a kriptotudatos közönség figyelme felkapta a fejét, amikor a kutyás mémcoin BONK decentralizált alkalmazása (dApp) bejelentette, hogy 30 millió BONK tokent biztosít ingyen a Saga tulajdonosoknak.

A Saga ezután szinte egyik napról a másikra elfogyott.

Akkoriban 30 millió BONK token többet ért, mint a telefon ára, így a felhasználók gyakorlatilag ingyen kapták meg a készüléket (vagy a tokeneket, attól függően, hogyan nézzük).

Ezt megelőzően a Saga tulajdonosok más kriptobónusz jutalmakat is kaptak, például a Claynosaurz NFT Collection-t, de ezek az ajánlatok nem keltettek akkora figyelmet.

A BONK hype-ot követően azonban más dAppok is elkezdtek hasonló jutalmakat kínálni, ami azt eredményezte, hogy még többen akarták megvenni a telefont, hogy hozzájussanak a felajánlott értékhez.

„Ahogy a piac a múlt év negyedik negyedévében fellendült, a Saga elkelt, és az eladások nagy része mindössze két nap alatt zajlott decemberben” – mondta Gokal. „Azóta naponta elárasztanak bennünket több ezer további kéréssel.”

Most a Solana azt reméli, hogy a Chapter 2-vel újra megteremtheti ugyanazt a varázslatot.

A Saga genesis token, a non-transferable NFT, amely minden Saga mellé járt, és amely segített a tulajdonosoknak beváltani a jutalmakat, nem lesz elérhető az új eszközök tulajdonosai számára, de a vállalat tervei szerint „a Chapter 2-ben erre az tapasztalatra épít”, a GYIK szerint.

„A közösség felé tett adakozásnak van egyfajta snowball-hatása: Ahogy egyre több fejlesztő kezd kripto-ösztönzött alkalmazásokat kiadni a Solana Mobile felhasználóknak, még nagyobb elfogadottságot fogunk tapasztalni”

A Chapter 2 olyan szponzorokkal indult, mint a Backpack, a Tensor, a Phantom, a Solflare, a Magic Eden és a Drip, amelyek a tulajdonosok jutalmazását tervezik – tette hozzá.

„A Chapter 2 a szélesebb körű terjesztésre, a nagyobb hozzáférhetőségre összpontosít, és az elmúlt két év tanulságait használja fel, hogy nagyobb rugalmasságot tegyen lehetővé a fejlesztők és a felhasználók számára” – mondta Gokal.

Az új eszköz „már több mint egy éve készül”, nyilatkozta Gokal, mivel a vállalat „teljes szabadságot akart adni a kripto fejlesztőknek és felhasználóknak”, azáltal, hogy nincsenek korlátozások a tokenekre vagy NFT-kre vonatkozóan, és nincsenek tiltó költségek.


Olvastad már? Hogyan néz szembe az XRP egy 38%-os korrekcióval?

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!