A salvadoriak személyes pénzügyein még nem látszik a bitcoin hatása

-

Egy nemrégiben készült felmérés betekintést nyújtott abba, hogy a salvadoriak valójában hogyan vélekednek a Bitcoin-törvény végrehajtásáról az országban.
A José Simeón Cañas Közép-amerikai Egyetem Közvéleménykutató Intézete által végzett felmérés szerint a salvadoriak többsége úgy véli, hogy a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való felvétele a Bitcoin-törvény tavalyi elfogadása révén nem javított a lakosság személyes gazdasági helyzetén.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Intézet által készített, július 2-án közzétett tanulmányból kiderült néhány tény arról, hogy az ország polgárai milyen negatívan látják ezt a témát.
Arra a kérdésre, hogy a Bitcoin-törvény, amely jóváhagyta a bitcoin hivatalos fizetőeszközként való használatát az országban, milyen előnyöket hozott a salvadoriak anyagi helyzetének, a megkérdezett 1272 állampolgár 71,1%-a azt válaszolta, hogy egyáltalán nem hozott számukra semmilyen előnyt.
12,8% úgy vélte, hogy ez az intézkedés kevés előnyt hozott a gazdasági helyzetükre, míg 8,9% biztos abban, hogy a Bitcoin-törvény legalább némi előnyt hozott a személyes pénzügyeikre.
Mindössze 6,1% válaszolta azt, hogy a bitcoin sok előnyt hozott számukra.

Professzionális Copy Trading a Bitget-től! Próbáld ki!

További Bitcoin adatok

A felmérés arra is kitért, hogy a salvadoriaknak mi a véleménye arról, hogy milyen kapcsolatban áll Nayib Bukele elnök vezetése és a bitcoin az országban.
Bukele megbecsülése az országban továbbra is nagyon jó, 100 salvadori közül 68-an nyilatkoztak úgy, hogy a kormány jól irányítja a dolgokat a mandátumának harmadik évében.
Míg a legtöbb salvadori nem azonosított kudarcot Bukele kormányában, a Bitcoin-törvény elfogadása és a Bukele elnök által a bitcoin megvásárlására tett befektetések a második helyen álltak a kudarcként azonosított tételek között, a megkérdezettek 3,9%-a azonosította őket negatívan.
Egy másik, teljesen más jellegű felmérés, amelyet a Francisco Gavidia Egyetem Polgári Tanulmányok Központja végzett a múlt hónapban, hasonló eredményekről számolt be: a megkérdezett salvadoriak több mint fele nem ért egyet a bitcoin törvényes fizetőeszközként való jóváhagyásával, és a dollárt részesíti előnyben.

Olvastad már? Több millió dollárra perlik a Gemini kriptopénz tőzsdét

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Ez nem néz ki jól a Bitcoin Hodlerek, figyelmeztet Peter Schiff

Schiff egy pszichológiai vonalat mutatott be, amelyet a Bitcoinnak fenn kell tartania, hogy elkerüljön egy hevesebb árkorrekciót. A Peter Schiff újabb verbális támadást hajtott végre az...

Már 1000 bitcoin-automata van Ausztráliában

Ausztrália, a harmadik legtöbb bitcoin ATM-et üzemeltető ország új mérföldkövet ért el, mivel már 1000 aktív gép üzemel az államban. Az Egyesült Államok 2017 novemberében,...

Az XRP brutális visszaesése: 3 árszint, amit figyelnünk kell

Prémium Ripple (XRP) Az XRP brutálisan elutasította a 200 EMA ellenállási szintet. A stabilitás fenntartására tett kísérlet után az XRP éles visszafordulást tapasztalt a mozgóátlagtól, ami potenciálisan...

Floki Inu (FLOKI) technikai elemzés 04.25.

Prémium Floki Inu (FLOKI) A Floki Inu (FLOKI) árfolyama egy kritikus szinten pihent, ami az elkövetkező napokban masszív bikarallyt eredményezhet. Ahogy azonban a piaci helyzet medvéssé vált, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!