A német rendőrség 2,1 milliárd dollárt érő Bitcoint foglalt le

-

A német rendőrök történelmi kripto lefoglalást hajtottak végre a hónap elején, több mint 50.000 bitcoint (BTC) foglaltak le két férfitól több mint egy évtizeddel ezelőtti szerzői jogsértések miatt.

A mai árfolyamon 2,1 milliárd dollárt érő akció a német hatóságok eddigi legnagyobb Bitcoin-foglalását jelenti, és az egyik legnagyobbat, amelyet a bűnüldöző szervek valaha végrehajtottak a világon.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Óriási Bitcoin-kalózkodással kapcsolatos akció

A rendőrség keddi közleménye szerint a nyomozásban a Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA), az FBI és egy müncheni igazságügyi informatikai szakértő cég is részt vett.

A vádlottak, akik a vádak szerint megsértették a szerzői jogi törvényt és ezt követően pénzmosást követtek el, önként átadták a bevételüket a BKA által biztosított digitális tárcáknak.

Egy 40 éves német és egy 37 éves lengyel férfi fogtak el, mindketten „egy vezető német vállalat vezetéséért feleltek 2013 májusának végéig”.

„Állítólag Bitcoint vásároltak a bevételből” – áll a közleményben. A nyomozás befejezéséig további információkkal nem szolgálhatunk”.

Egyelőre nem született döntés arról, hogy mi legyen a visszaszerzett coinokkal.

A Bitcoin 2013 májusában nagyjából 100 dolláros darabáron mozgott, ami azt jelenti, hogy a teljes BTC-készlet akkoriban körülbelül 5 millió dollárt ért volna. A Bitcoin azóta több mint 400-szorosára értékelődött fel, az íráskor 43 500 dollárért jegyezték.

Rekordot döntő Bitcoin lefoglalások

A Bitcoin óriási növekedése több rekordot döntő pénzügyi lefoglalásban csúcsosodott ki világszerte, mivel a Bitcoin kezdeti időszakából származó, illegálisan megszerzett coinok nagy készleteit évekkel később sokkal magasabb értéken követelték vissza.

Ennek egyik vezető példája az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) által 2021 novemberében lefoglalt 50.000 Bitcoin, amely a 2013-ban felszámolt Silk Road darknet piactérhez kapcsolódott.

Az akkor mindössze néhány millió dollárt érő coin értéke a lefoglalás idejére 3,36 milliárd dollárra szökött fel.

Azóta az amerikai kormány úgy döntött, hogy több tételben, fokozatosan értékesíti ezt a készletet a Coinbase-en.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Egy további, nagyjából 2.900 Silk Road-hoz kapcsolódó coinból álló tételre tavaly igényt tartottak, amelyet a kormány a migrációs kérelmek benyújtására vonatkozó türelmi idő lejárta után tervez értékesíteni.

A kormány hónapokkal a Silk Road lefoglalása után a 2016-os Bitfinex-hackhez kapcsolódó 120.000 BTC lefoglalásával megdöntötte a korábbi rekordot.

A hackelés és az azt követő lefoglalásuk között az értékük 74 millió dollárról 4,5 milliárd dollárra ugrott.


Olvastad már? A Bitcoin (BTC) 2025-ben elérheti a 120.000 dollárt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Kombinált bitcoin- és etheralapot bocsátanának ki a Nasdaq-on – hírösszefoglaló

A Hashdex egy kombinált Bitcoin és Ether kriptoalap elindítását tervezi a Wall Streeten, miután az Egyesült Államokban zöld utat kapott a szabályozó hatóságoktól. Ugyanebben az időszakban...

Nem a kripto-ETF-eknek kedvez a Federal Reserve legújabb lépése

A Federal Reserve múlt heti álláspontja a jelek szerint csökkentette az intézményi befektetők piacokba vetett bizalmát, mivel a múlt héten az összes kriptotőzsdei tőzsdén kereskedett...

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!