A Morgan Stanley elemzői szerint véget érhetett a kriptotél

-

A Morgan Stanley vagyonkezelési részlege nemrégiben adott ki egy friss elemzést, amely a kriptopiac helyzetét taglalja, és amely szerint hamarosan emelkedés következhet.

Danny Galindo, a bank elemzője úgy fogalmazott, hogy a kriptopiac nagyon hasonlóan működik, mint az évszakok, legalábbis az árfolyamok esetén szembeötlő a hasonlóság.

„A kriptopiac négy éves ciklusokban mozog, csakúgy, ahogy négy évszakunk van egy évben. A gazdálkodók semmit sem vetnek télen, és a tavasz végén sem. Azt akarják tudni, hogy mikor kezdődik a tavasz, és ezzel ugyanígy vannak a kriptobefektetők is, azt az időpontot keresik, ahol a legnagyobb nyereséget lehet elérni. Eddig csak három kriptotavaszunk volt, szóval sokat kell még tanulni, de a jelenlegi adatok alapján úgy véljük, a kriptotél véget érhetett, és jön a tavasz.”

Galindo úgy fogalmaz, hogy a kriptotavasz az a periódus a felezés előtt, amely során a BTC árfolyama elkezd visszaerősödni a ciklus aljáról, de a befektetői érdeklődés még gyenge.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ahogyan a bank csapata számolja, 2011 óta három kriptotelet láthattunk, és mindegyik 13 hónapig tartott.

A BTC historikus adataiból kiderül, hogy az árfolyam legnagyobb növekedései mindig a felezés után következnek be, négy évente.

A becslések természetesen változhatnak, de a következő felezés nagyjából 2024 áprilisában várható, és a jelek alapján úgy tűnik, a kriptotél, a medvepiaci aljak ideje most lejárt.

A bank elemzője úgy fogalmaz, hogy senki sem tudja megmondani, hogy az árfolyam hogyan alakul, mikor érdemes venni vagy eladni, az viszont biztos, hogy most nagyon jó alkalom kínálkozik arra, hogy az ember a ciklikusságról tanuljon a kriptopiac vonatkozásában, és megtanulja feltenni a megfelelő kérdéseket.

Ezzel a módszerrel könnyebben el lehet dönteni, hogy vajon hol is tarthatunk a négy éves ciklusban, és, hogy érdemes-e befektetni?

A kriptoközösségben egyre jobban terjed a nézet, hogy a kriptopiac hamarosan feléledhet, és jobb idők következhetnek.

Áprilisban a Standard Chartered Bank nyilatkozott úgy, hogy szerintük véget ért a kriptotél, és 2024-re 100 ezer dolláros árfolyam-jóslatot osztottak meg.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Márciusban a Vaneck ügyvezetője úgy fogalmazott, hogy az elemzőik szerint újabb több éves ciklusba lépett az arany és a BTC árfolyama, a Matrixport, egy pénzügyi szolgáltatásokat kínáló platform azt az előrejelzést osztotta meg, hogy ha a SEC elfogadja a BlackRock spot bitcoin ETF-kérelmét, akkor az ár 42 és 56 ezer dollár közé emelkedhet.


Olvastad már? A kereskedők szerint ez az új token lehet az egyik legsikeresebb mém érme

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb indokok, amiért érdemes kipróbálni az online kaszinókat a következő szerencsejáték-kalandodhoz

Vendégbejegyzés A digitális forradalom életünk számos területét átalakította, és ez alól a szerencsejátékok világa sem kivétel. A globális iGaming piac 2030-ra várhatóan több mint 150 milliárd dollárt...

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!