A Metamask mobilos böngészője megmutatja nekünk az Ethereum jövőjét

-

A már nagyon várt Ethereum-alapú mobilos böngésző gyors és ingyenes fizetési megoldást fog biztosítani a felhasználói számára
A MetaMask nevű Ethereum wallet-szolgáltató tegnap bemutatta a privát béta-tesztelés fázisába került mobilos böngészőjét, hogy a fejlesztőktől visszajelzéseket kapjon.


A böngésző hozzáférést biztosít az Ethereum blokkláncához, hogy javakat tároljunk rajta, illetve hozzáférjük az azt használó decentralizált applikációkhoz.
Ez tulajdonképpen az asztali gépeken már régóta használható MetaMask wallet mobil verziója, amely ugyanígy hozzáférést ad a felhasználóinak az ethereum hálózathoz.
Jelenleg az asztali változat több, mint 1.3 millió felhasználóval bír, és egyedül idén áprilisban 1 millió tranzakciót hajtottak végre rajta keresztül.

Azonban nagyon gyakori a kritika – és ez egyben az Ethereumot is érinti – , hogy lassú és drága, különösen magas terheltségg mellett, azaz amikor sok tranzakciót hajtanának végre adott időn belül.
Miközben ez a jelenség nem egyedül a MetaMaskot érinti, ez a hálózaton történő dapp-használat csökkenéséhez vezetett, és elindította a fejlesztőket egy akár 5-10 évig is eltartó úton, amely egy sokkal jobban skálázható hálózat megalkotásához kell.
De a MetaMask úgy gondolja, ő megtalálta a megoldást.
Ahogy Eric Conner blokklánc-kutató a twitteren megosztotta, a MetaMask böngészője a Connext


Hálózatot és a Dai stablecoint fogja használni az ingyenes és gyors tranzakcióihoz, amely szolgáltatásnak az InstaPay nevet adták.
A Connext Hálózat egy úgynevezett második rétegű infrastruktúra, amelyet kifejezetten a skálázódás megoldására terveztek, amelyet a hálózat eredeti kódjainak megváltoztatása nélkül meg tud oldani.
Ennek során közvetlen csatornákat használ a gyorsabb és olcsóbb tranzakciókhoz, hasonlóan, mint ahogy a Lightning Network működik a bitcoin esetében, vagy ahogy a gyakorlatban a Spankchain projekt működése közben is láthatjuk.
Az InstaPay a Connext Network fizetési csatornáit fogja használni, a fizetés azonnali lesz – legalábbis az Ethereum 14 másodperces tranzakcióidejével összehasonlítva – , és teljesen ingyenes.
Pénzként pedig a Dai, egy USD-hez kapcsolt, viszont lekötött fedezetként ETH-t használó stablecoin szerepel majd. Ez ugyanúgy működik, ahogy maga a MetaMask is működik, tehát a felhasználók teljes kontrollal bírnak a saját privát kulcsaik, így a saját javaik felett.
Az átutalások Dai címek között történhetnek, ideértve bárkit, aki a MetaMask mobilos böngészőjét, vagy a Dai Card nevű, különálló szolgáltatást használja.

Jelenleg a tesztverzióban a maximum letét 30 dollár, a maximum utalási összeg pedig 10 dollár lehet, ezek a limitek viszont az éles verzióban emelve lesznek. Viszont van a történetben egy apró csavar.
A Connext Hálózat egy nem-felügyelt wallet, ami azt jelenti, hogy te felelsz a saját privát kulcsidért, viszont a hálózat maga még nem decentralizált.
Miközben a Connext egy publikus csomópontokon futó hálózat, így hamis tranzakciók indítása bonyolult – hiszen azonnal kiderül az esetleges maniuláció – , viszont a cég maga cenzúrázhat.
Szóval egyelőre nem tökéletes, viszont mégis, egyfajta bepillantást enged nekünk, hogy hogyan is fog működhet az Ethereum a közeli jövőben.
A fő blokklánc továbbra is egy biztonságos felületet nyújt a nagyobb értékű tranzakciókhoz, miközben a kisebb pénzügyi műveletek, az InstaPayhoz hasonló cégek égisze alatt a második rétegen működhetnek.

Olvasatad már? Irán egy új árrendszerrel engedélyezné a kriptopénz-bányászatot

Ez segít megszűntetni a már amúgy is leterhelt blokklánc további túlzsúfolását, miközben ajtót nyit a decentralizált pénzügyi szolgáltatások, a DeFi néven ismert applikciók előtt. Ez lesz az Ethereum – egyik – jövője, mikor kilép a béta fázisból.
Forrás: decrypt.co

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon .
Legyen szép napotok! 🙂

Legfrissebb bejegyzéseink

Így készültek fel a Bitcoin bálnák a kriptopénzpiac növekedésére

A CryptoQuant vezérigazgatója szerint a bálnák long pozíciókat nyitottak, amikor a Bitcoin elérte a 29.000 dollárt, és 2023. augusztus elején megkezdték a felhalmozási fázist. Ki Young...

A Bitcoin adoptálása növekszik, mivel a BTC árai átlépik a 40.000 dollárt

A 2022 áprilisa óta először a 40.000 dolláros árszint fölé emelkedő rally közepette a Bitcoin (BTC) birtokában lévő címek száma meghaladta az 50 milliót. A Santiment...

Fogadjon a jövőre: 2024-es iGaming trendek

Vendégbejegyzés Az iGaming világa az elmúlt évtizedben jelentősen fejlődött, izgalmas kilátásokat teremtve mind a játékosok, mind az iparági szakértők számára. Az ágazati jelentésekből kiderül, hogy az elkövetkező...

A Bloomberg kripto szuperciklust jósol

A Bitcoin (BTC) árfolyamának közelmúltbeli emelkedése egy új kripto szuperciklus kezdete lehet, amely a világ legnagyobb kriptopénzét elképesztő 500.000 dollárig repíti. A Bloomberg hétfői jelentése szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!