A legnépszerűbb tőzsdék reagáltak a Silvergate bukására

-

A vezető kriptopénz tőzsdék reagáltak, hogy megnyugtassák ügyfeleiket, hogy nem érinti őket a Silvergate Capital összeomlása, amely nemrég bejelentette, hogy bezárja a bankot és felszámolja azt.

A bank összeomlását az FTX katasztrófájának újabb dominójának tekintik, ami a Silvergate által okozott fertőzéssel kapcsolatos aggodalmakhoz vezetett.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A vezető tőzsdék gyors megnyugtatása azonban segített enyhíteni a szélesebb kriptopiacra gyakorolt esetleges kihatásokat.

Binance, Coinbase és OKX

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao twitteren írta, hogy a világ legnagyobb kriptopénz tőzsdéje nem szenvedett eszközveszteséget a Silvergate-nél, és a tőzsdén lévő pénzeszközök biztonságban vannak.

A Coinbase szintén tagadta, hogy bármilyen ügyfél- vagy vállalati készpénz lenne a banknál.

A tőzsde azt írta:

„A Coinbase-nek nincs ügyfél- vagy vállalati pénze a Silvergate-nél. Az ügyfelek pénzeszközei továbbra is biztonságban, elérhetőek és rendelkezésre állnak”.

A Coinbase proaktív lépéseket is tett annak érdekében, hogy az ügyfelek ne tapasztalják a változás hatását, mivel a továbbiakban nem fogad el vagy kezdeményez kifizetéseket a Silvergate felé vagy onnan.

Az OKX elnöke, Hong Fang megerősítette, hogy mind a vállalati, mind az ügyfélpénzek biztonságban vannak.

Fang azonban úgy véli, hogy az egész Silvergate-botrány lelassítja a kriptopénzek bevezetésének folyamatát.

Mindazonáltal a tőzsdék gyors reakciói azt mutatják, hogy az iparág egyre érettebbé válik, és egyre jobban képes kezelni a válságokat.

A Silvergate Bank létfontosságú fogaskerék volt az iparág ökoszisztémájában, és fiat-felhajtóként szolgált számos vállalkozás számára a piacon.

A bank hitelessége csorbát szenvedett, miután 2022-ben 949 millió dolláros veszteséget jelentett be, szemben a 2021-es 76 millió dolláros nyereséggel, és számos vállalat megszakította vele a kapcsolatot.

A bank felszámolási tervei szerint a jelentések alapján összes betétet teljes egészében vissza fogják fizetni.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Hatás a kriptopiacra

A Silvergate Capital összeomlása és a tovagyűrűző hatással kapcsolatos aggodalmak hatással voltak a kriptopiacra.

A Bitcoin, amely korábban a 22 000 dolláros szint körül mozgott, a híreket követően e szint alá süllyedt és jelenleg 21.630 dollár küröl kereskednek vele..

A Silvergate Capital összeomlása emlékeztet arra, hogy a kriptoipar még mindig érzékeny a válságokra.

Azonban a vezető kriptopénz cégek gyors reakciói, amelyek megnyugtatták ügyfeleiket a pénzeszközeik biztonságáról, segítettek enyhíteni a szélesebb kriptopiacra gyakorolt esetleges következményeket.

zeta

Olvastad már? Zeta Broker automatikus kriptokereskedési rendszer

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

ArbitrageScanner Dubajban! Hogy lehet pénzt keresni a blokklánc elemzéssel és a kripto arbitrázzsal?

Vendégbejegyzés A kripto Side Event az ArbitrageScanner.io által - a legjobb kereskedési eszközök kriptopénz arbitrázshoz, on-chain elemzéshez. Csatlakozz hozzánk egy exkluzív side eventre Dubaiban, amelyet az...

Ethereum (ETH) technikai elemzés 04.14.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) befektetők bajban lehetnek, mivel az árak a pszichológiai 3.000 dolláros támaszszint alá süllyedtek. A múlt héten megnövekedett bálna-aktivitás és felhalmozás volt tapasztalható,...

A TON coin riasztása: Itt a top 5 kriptovaluta, amibe azonnal be kell fektetni!

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca az aktivitás és az izgalom megugrásának tanúja, mivel jelentős fellendülés látszik a láthatáron. A 2024-es bikafutás kibontakozásával a befektetők lelkesen keresik az ígéretes...

Kriptogyémántok csiszolatlanul: Az altcoinok amelyek 500%-os hozamot ígérnek

Vendégbejegyzés A kriptopénzek növekedésének ugrásszerű növekedése az utóbbi időben számos alternatív coint hozott reflektorfénybe. Mivel a figyelem most már a bevált óriásokon túlra tolódik, a kevésbé...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!