Kezdők lehetnek a támadók? Miután feltörték a KuCoin kriptotőzsdét, kiberbűnözők különböző decentralizált tőzsdékre próbálják utalni az ellopott pénzeket.

A Whale Alert tranzakciókövető oldal szerint a KuCoin-támadók több ezer dollárnyi Synthetix Network Tokent (SNX) próbáltak utalni a Uniswapre, a legnagyobb decentralizált pénzügyi (defi) tőzsdére.

Szeptember 28-án a támadók újabb tranzakciót indítottak a Uniswap decentralizált tőzsdére. A Whale Alert adatai alapján a támadok 1,2 millió dollárnyi SNX-tokent küldtek négy tranzakcióval.

Az SNX mellett a támadók 5 millió dollárnyi Chainlink (LINK) és SNX tokent küldtek ismeretlen tárcáknak. A Whale Alert szóvivője kiemelte, hogy ebből legalább 4,2 millió dollárt át is váltottak ethereumra a Uniswap és Kyber segítségével.

A Whale Alert elemzői beazonosítottak három címet, amely a támadásokhoz köthető piszkos ethereumot tartalmaz.

„Szerintem nem tudják, hogy mennyire láthatók a nyomaik.”

A szeptember 26-ai támadás után több centralizált tőzsde is intézkedett, hogy megakadályozzák a támadók kiutalásait, az ellopott 200 millió dollárból pedig legalább 129 millió dollárt zároltak eddig.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Dovey Wan, a blokkláncalapú Primitive Ventures befektetési cég alapítótagja úgy hiszi, hogy a támadók „kezdők lehetnek a defi terén”, ugyanis először a világ legnagyobb centralizált tőzsdéjén, a Binance-nél próbáltak eladni.

„A támadók defikezdők lehetnek, mivel a Binance-en akartak eladni, anélkül, hogy a Curve segítségével átváltották volna a piszkos USDT-t.”

Wan szerint a defi hasznos lehet a támadók számára, mivel ezek úgy vannak felépítve, hogy természetes kriptopénzmixerek is legyenek. A mixer egy olyan szolgáltatás, amely összekeveri valaki vagyonát másokéval, hogy megőrizze anonimitását.

„Minden defi infratruktúra egyfajta mixer […]. A támadók is hamarosan rájönnek erre, a defi infrastruktúrákat sok mindenre lehet használni … ha valaki képes feltörni egy centralizált tőzsdét, akkor szinte lehetetlen, hogy ne tudjon használni egy decentralizált tőzsdét.”

Olvastad már? A kínai állami televízió több száz millió felhasználónak beszélt a defiről és az ethereumról

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂