Több kriptopénzzel kapcsolatos vállalkozás és nonprofit szervezet is felkereste az Egyesült Államok fő banki szabályozószervét, hogy adjanak több engedélyt a bankok számára a kriptopénzek terén.

A kriptoipar több jelentős szereplője is arra kérte az az Egyesült Államok Valutakezelő Számvevőszékét (OCC), hogy adjanak több engedélyt a bankok számára a kriptopénzek és a blokklánc-technológia felhasználását illetően.

A blokkláncalapú utalások és az új stabilkoinok felvehetik a versenyt a dollárral

A blokkláncalapú pénzügyi szolgáltatások egyik vezető cége, a Silvergate Bank levelet írt az OCC-nek, hogy népszerűsítsék a blokkláncot, mivel sokkal hatékonyabb utalásokat nyújthat a bankok számára egymás között és az ügyfelek között is.

„A blokklánc-technológia egy bejáratott pénzutalási rendszer, sokan dolgoznak azon, hogy milyen funkciókra lehet még használni ezt a technológiát, melyet a dolláralapú stabilkoinprojektek is jól tükröznek, de mind a már meglévő szabályozási keretrendszereknek megfelelően dolgoznak, melyek nem adnak megfelelő utasításokat az olyan szabályozott entitások számára, mint a pénzügyi intézmények.”

A Blockchain Association lobbicsoport hasonlóan felhozta a stabilkoinokat az OCC részére, hozzátéve, „engedélyezzék, hogy a bankok dolláralapú stabilkoinokban is fogadhassanak utalásokat, olyan stabilkoinok esetén, amelyek megfelelnek az OCC előírásainak.”

A Coin Center egy olyan lobbicsoport, amely a decentralizált hálózatokat népszerűsíti. Azt javasolták a bankoknak, hogy még az olyan megkérdőjelezhető titkosítási technológiákat is alkalmazzák, mint:

„A bizalom nélküli tranzakciókeverési technológiák, mint a CoinJoin a bitcointranzakciók esetén, és az olyan, titkosításra összpontosító kriptopénz-hálózatokat, mint a Zcash és a Monero.”

 

Az OCC és új víziója a bankok számára

Ahogy arra a Blockchain Association felhívta a figyelmet, sokszor még a jó szándékú és szabályozásokat követő kriptocégeket is kizárták az USA-ban az alap pénzügyi szolgáltatásokból. Ez a felhasználók kárára történt:

„Felesleges kockázatokat teremt az amerikai felhasználók számára, ha a kriptovállalkozások nem tudnak hozzáférni a biztonságos pénzügyi szolgáltatásokhoz.”

Az OCC irodája hangsúlyozta a bankolás rugalmasságát. Szerintük „a szövetségi bankrendszer hozzá van szokva és készen áll a változásra, ez már megalkotása óta jellemző rá.”

Az OCC az USA Kincstárának irodája, amely a szövetségi bankok szabályozásáért felelős. Mióta Brian Brooks vezeti az irodát, radikálisan felgyorsult a kriptopénzek iránti érdeklődés.

Két héttel ezelőtt az OCC végre engedélyezte a bankok számára a kriptopénzek letétkezelését. Azóta Brooks további érdeklődést mutatott a blokklánc iránt, hogy modernizálják az USA fizetési rendszereit.

Olvastad már? 5 dolog a bitcoinnal kapcsolatban, amire figyeljünk a héten

Forrás: cointelegraph.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂