Az elmúlt pár év során a kínai hatóságok többször keményen felléptek a kriptopénzekkel szemben.

Tavaly a Sanghaji Kínai Jegybank betiltotta a tokeneladásokat és idén több hír is megjelent arról, hogy a helyi önkormányzatok szigorúbban fognak fellépni a bitcoin- és ethereumbányászattal szemben.

Nyugaton az a fő szemlélet, hogy Kína azért lép fel szigorúbban a kriptopénzekkel szemben, mivel saját digitális valutájának kiadására készül. Azonban lehet, hogy ez csupán félremagyarázás.

A kínai állami televízió egyik ágazata, melyet több százmillió ember néz, nemrég a kriptopénzekről is beszámolt, olyan témákkal, mint az ethereum és a defi.

Kína állami televíziója beszámolt az ethereumról és a defiről

Az állami Kínai Központi Televízió egyik vezető csatornájának műsorában a kriptopénzek adták a fő témát. Matthew Graham, kínai kriptoeszközökre összpontosító befektető Twitter-oldalán osztotta meg a CCTV2 műsorát.

A korábbi kemény ellenállással szemben a műsor arról beszélt, hogy a kriptopénzek az idei év legjobban teljesítő befektetései, melyek messze túlszárnyalták az aranyat és a részvényeket.

A műsorvezetők sokat beszéltek az Ethereumról, elmondták, hogy ez az egyik piacvezető kriptovaluta, amely felülmúlta a bitcoin, xrp, és számos egyéb vezető altkoin teljesítményét. Ennek okaként a defit nevezték meg.

A műsorban a korábbi állásponttal szemben most nem érte negatív kritika az iparágat, annak ellenére, hogy a kormány több tagja is felszólt a kriptopénzek ellen.

Még több közösségi élményre vágysz? Gyere és mondd el véleményed egy cenzúrázatlan, barátságos környezetben!

Nagyot dobhat a növekedésen

Több elemző is úgy hiszi, hogy a kínai befektetők belépése kulcsfontosságú lehet a defi növekedése számára.

Andrew Kang, a Mechanism Capital alapítója júliusban elmondta, hogy a kínai befektetők „egy teljesen különálló fenevad”, amellyel arra utalt, hogy a 2017-es és 2018-as bika piacban mekkora szerepet tölthettek be.

Mások is hasonlóan vélekedtek, kiemelve, hogy milyen fontos lehet több száz millió befektető és nézeteik a kriptopénzekről.

A legtöbben alapszinten tisztában vannak a kriptopénzekkel, de sokan arra várnak, hogy a kormány iránymutatást adjon a témában.

Jason Choi, a hongkongi The Spartan Group befektetője összefoglalta a kínai helyzetet:

„A defi egyre népszerűbb, de továbbra is a kripto összértékének kevesebb mint 5%-át adja. Rekordmennyiségű mennyiségi lazítás és gazdaságélénkítés zajlik egy füst alatt. Emellett 1,2 milliárd ember hallhatott arról, hogy mi az a defi.”

Olvastad már? Meg sem mozdult a bitcoin a 150 millió dolláros KuCoin támadás után

Forrás: cryptoslate.com

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyjátok ki a többi hírt, és iratkozzatok fel hírlevelünkre. Ne felejtsétek el nyomon követni oldalunkat a Facebookon. Legyen szép napotok! 🙂