A Digital Currency Group 250 millió dollárral megnövelte a Grayscale Bitcoin Trust vásárlási limitjét.

A DCG a Grayscale anyavállalata, és a belsős szabályzataik alapján immár 1 milliárd dollárnyit is birtokolhatnak ez utóbbi GBTC alapjából, ez derül ki a hét közepén kiadott közleményükből.

Próbáld ki a BitPadrét, Magyarország legújabb kriptováltóját!

Ezzel egy már korábban jóváhagyott engedélyt bővítenek ki, amely alapján a DCG eddig 338 millió dollár értékben vásárolt a GBTC-ből. Ebből a sajtó információi alapján 193,5 millió dollárnyi idén májusban került hozzájuk.

Az akkori limit a negyedmilliárd dolláron állt.

A jogszabályoknak megfelelően a DCG a vásárlásához a készpénztartalékait fogja felhasználni, a vásárlást pedig nyíltan, a szabadpiaci árfolyamon teszi meg.

A Grayscale a napokban jelentette be, hogy a GBTC alapján ETF formába szeretné konvertálni, ezt követte a DCG bejelentése az újabb vásárlásról.

Új magyar kriptovaluta a piacon.

Ehhez persze az USA tőzsdefelügyeletének, a SEC-nek is lesz pár szava, hiszen nekik kell jóváhagyni az ETF-kérelmeket.

A hatóság jelenlegi vezetője, Gary Gensler jobban kedveli a határidős szerződésekkel fedezett ETF-eket, mint azokat, amelyek a bitcoin spot árfolyamát követnék.

Gensler a ProShares saját bitcoin ETF-jének eheti elindulása kapcsán mondta ezt, amely így az USA piacán az első bitcoin ETF lett.

A bitcoin mellett a Grayscale több más kriptopénzt is tart a palettáján. Most októberben lett elérhető rajtuk keresztül a ZCash, XLM, és a ZEN, mint altok.

A DCG viszont egyelőre kizárólag a bitcoin alapba való befektetést vette fel a szabályzatába, a többi kriptóval nem foglalkoznak.

Olvastad már? Forintban és euróban már megdőlt a rekord

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!